Advent trochu inak

6783279827_9f4bd2fba6_z

9156148783_bddb4165c4_z

2748414474_d4e5beb58a_z

11634169184_35612d6ac3_z

4259367579_9b874c68fa_z

Možno sa niektorí pousmejete nad tým, o čom idem písať. Ale myslím si, že je to o každom z nás, hoci trochu inak.

Keď som začala študovať, dala som si záležať na tom, aby som vedela všetko. Niekedy aj od slova do slova, pretože v cudzej reči nie je jednoduché vyjadriť sa správne. A tak som celý minulý rok makala a nosila som domov samé výborné. No nestihla som popri tom nič iné.

Tento rok som trochu pozmenila taktiku. Stále makám, aby ste si nemysleli. Len to už nerobím na 120%. Minule som urobila test iba na osemdesiat percent. Bola som zo seba trochu sklamaná. Pýtala som sa, či to je už so mnou naozaj také zlé, že sa neviem naučiť všetko, čo odo mňa chcú. Ale potom si uvedomila, že toto nie je moja priorita. Áno, chcem sa veľa naučiť. Áno, potrebujem si to vzdelanie rozšíriť. No sú oveľa dôležitejšie veci, ktoré chcem robiť na sto percent.

A nemusí to byť zrovna škola. Možno chcem mať stopercentný poriadok. Možno stopercentne moderný šatník. Možno dokonalú dovolenku. Možno obdivované auto. Možno najlepšie deti na okolí, ktoré by mi každý závidel. Možno najkrajšie a najchutnejšie perníky na vianočnom stole. Ale je to to najdôležitejšie?

A tak rozmýšľam, ako by to asi vyzeralo, keby som vedela osemdesiat percent z toho, čo čítam v Biblii, uplatniť vo svojom živote. Nebolo by to skvelé? Veď by to bolo takmer dokonalé! A presne o toto sa snažím a k tomu vediem aj svoje deti. A potom, keď sa na tom pozriem z tejto perspektívy vidím, že tých osemdesiat percent zo skúšky, je predsa len fajn výkon. Už len to dobehnúť vo všetkých ostatných – oveľa dôležitejších – oblastiach svojho života. A tým teraz nemám na mysli dokonalý poriadok v dome. Možno tak v srdci a vo vzťahoch. Aby som bola dobre pripravená na príchod Kráľa v tomto období adventu, očakávania.

 

Zdieľať
Lýdia Podobná

O autorovi Lýdia Podobná

Aj keď po rokoch nie je oficiálne na materskej dovolenke, väčšinu času je doma. Pracuje, stará sa o štyri deti...a občas píše. Nedávno jej vyšla knižka “Keď dva a dva je päť - Zápisník matky” v ktorej je spísaných posledných pár rokov života v ich rodine - s radosťami aj starosťami, s vrcholmi aj dolinami. Má rada knihy, šport, matematiku, hudbu a cudzie reči - asi z každého rožka troška.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *