Prečo odmietam naskočiť na kolotoč sexuálnej zmätenosti

3488559265_67b05a06b5_z

Čítala som znepokojujúci článok nedávno uverejnený v New York Times. Bol o malom chlapcovi menom Alex, ktorý sa nevedel rozhodnúť, či chcel byť chlapcom alebo dievčaťom.

Vedel, že sa narodil ako chlapec, ale trval na tom, aby ho rodičia niekedy nechali nosiť dievčenské šaty. Bol chlapcom, ale trval na tom, aby ho rodičia volali “dievča”, keď to on chcel.

Páčilo sa mu byť polochlapec – polodievča.

Tento článok vysvetľoval, že Alexovi rodičia prežívali vnútorný konflikt s jeho neustálou túžbou nosiť šaty a hrať sa s bábikami Barbie. Jeho mama, Susan, mala ťažkosti priznať si, že jej syn má takéto ženské túžby.

Rozhodla sa vyhľadať pomoc.

Susan dostala mnoho rád od moderných psychológov a doktorov, aby podporila Alexa v jeho voľbách tým, že mu dovolí vyjadrovať svoje jedinečné túžby. Počúvla ich rady. Dovolila mu nosiť dievčenské šaty (na verejnosti). Hrať sa s bábikami. Správať sa ako dievča. Volala ho dievča.

Prešlo niekoľko mesiacov, ale stále nevedela úplne prijať Alexa ako polochlapca-polodievča. Povedala: “Je ťažké presne určiť, prečo sexuálna identita definuje to, ako vnímame danú osobu, ale pravda je taká, že definuje.”

Odhliadnúc od toho, čo jej poradili profesionáli, niečo v jej vnútri jednoducho vravelo, že to nie je správne, keď jej malý chlapec nosí šaty.

Tá malá vec, ktorú “nemohla presne určiť” je niečo, čo Boh vybudoval v každom z nás.

Povedala som o Alexovom príbehu niektorým členom mojej rodiny. Jeden priamočiary príbuzný rýchlo vyhŕkol: “Veď, prečo jednoducho rodičia nepovedia ‘Alex, si chlapec. ty nie si dievča. Odlož tie šaty a nauč sa ako byť mužom’”

Takéto riešenie sa nám môže zdať jednoznačné, ale v našej kultúre to už také jednoznačné nie je. Žijeme v dobe, keď rodičom radia, aby dovolili svojim deťom zmeniť sexuálnu identitu lúsknutím prsta.

Dokonca, žena, ktorá napísala tento článok o Alexovi, odvážne začala: “Dovolím si tvrdiť, že nie je ani etické povedať dieťaťu: ‘Musíš byť týmto pohlavím”

Počkať, je neetické povzbudiť dieťa v tom, aby malo pohlavie, ktoré mu dal Boh? Neetické??

Sexuálna identita už nie je takým jednoduchým konceptom, ako kedysi.

Stala sa rastúcou džungľou popletených lián. A tie rastú rapídnou rýchlosťou.

Nepotrebujeme psychológov a doktorov, aby nám povedali, aké máme pohlavie.

Prečo je v Biblii tak detailne popísané stvorenie ľudí? Boh sa rozhodol stvoriť ľudí, ktorí by osobne odzrkadľovali Jeho obraz. Chcel, aby sme ja aj ty v sebe videli to, kým je On. Vytvoril 100 rôznych možností sexuálnej identity?

Nie. Stvoril muža a ženu. Nie viac. Nie menej.

Diabol bol stále prítomný od počiatku vekov. Nenávidí všetko, čo odráža Boha. Chce popliesť Boží obraz tým, že skreslí to, čo muž a žena odzrkadľujú.

Existuje mnoho falošných učení a médiá sú presvedčivé. Neuverte klamstvu, že si môžete “vybrať” vaše pohlavie. Boh nás stvoril zámerne a so zámerom. Naša sexuálna identita už bola dávno nadizajnovaná Ním.

 


Výňatok z článku, preložené z anglického originálu: „Why I’m not jumping into the Gender Blender  , od autorky Kristen Clark preložil s povolením.

 

 

 

 

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *