Ako dosiahnuť svoje ciele – rady od 10 úspešných žien

Ako vstupujeme do nového roka, naše mysle (a emailové schránky!) sa môžu naplniť rôznymi predsavzatiami. Premýšľať o nich môže byť vyčerpávajúce a môže nás to pohltiť. Či sa už týkajú zdravia, financií alebo žitia v prítomnosti, existuje toľko možností a tak málo času, aby sme si to všetko mohli naplánovať.

A tak som sa obrátila na 10 úspešných žien, ktoré toho v živote veľa dosiahli, aby som zistila, aké sú ich ciele pre rok 2018, a čo je najdôležitejšie, ako ich chcú dosiahnuť.

1. „Nasledujte svoju vášeň.” – Jessie James Decker

„V roku 2017 som sa naučila veľa o tom, aké sú moje priority a ako by sa mali vyvíjať. Budem robiť len také veci, ktoré sú pre mňa najväčšou vášňou a snažiť sa vyvážiť moju schopnosť byť úžasnou manželkou a matkou a vynikajúcou podnikateľkou/zabávačkou.”

Jessie je mama, manželka, country pop speváčka – skladateľka, má vlastnú módnu kolekciu, televíznu reality show a mnoho ďalších projektov a spoluprác.

2. „Nebojte sa požiadať o to, čo chcete.” – Lauren Ash

„Svoje ciele dosiahnete vtedy, ak sa nebojíte požiadať o to, čo v živote chcete. Mnohé z mojich profesionálnych cieľov som v priebehu rokov dosiahla len tým, že som mala odvahu požiadať o príležitosť.”

Lauren je stand-up komička, ktorá sa stala herečkou. Stvárňuje netradičnú postavu, ktorú vytvorila počas improvizácie v sitkome NBC – „Superstore.”

3. „Napíšte si to.” – Hannah Bronfman

„Zvyčajne je pre mňa ťažké pamätať si a dodržiavať novoročné predsavzatia, takže ak sa chcem držať svojich cieľov, napíšem si ich a položím niekde, kde ich vidím každý deň, napríklad na zrkadlo v kúpeľni alebo ako tapetu na mobile.”

Hannah je zakladateľkou HBFIT, dídžejkou, podnikateľkou, fitneskou a má vplyv v oblasti módy a krásy. Keďže je Hannah pevne presvedčená o pravdivosti výroku „tvoje telo je chrámom,” pravidelne zdieľa svoje domáce recepty a tréningový režim na svojom Instagrame a stránke HBFIT.

Florian Klauer

4. „Vyskúšajte písať si denník.” – Nikki Sharp

„Ja som sa rozhodla nestanoviť si zoznam nových cieľov prvého januára, pretože ako všetci vieme, zvyčajne ich aj tak nesplníme. Namiesto toho si každé ráno píšem denník a zistila som, že moje ciele sa objavia počas toho, ako píšem. Napríklad pred niekoľkými mesiacmi som si zapísala, že chcem ísť pracovať ako dobrovoľníčka do Afriky. Nemala som na mysli konkrétny dátum, ale len tým, že som dala svoj zámer na papier sa to stalo napínavejšie a ľahko plánovateľné, ako keby som mala pocit, že je to moja práca, v ktorej nikdy neuspejem. (Do Kene som šla koncom Novembra!) Myslím si, že ak si stanovujeme ciele počas celého roka, umožní nám to zistiť, ktoré z nich sa nám podarí splniť, ktoré nie a podľa toho sa prispôsobiť.”

Po rokoch práce ako medzinárodná modelka si Nikki začala uvedomovať, že je už unavená z neustálej snahy po „štíhlosti” a začala sa snažiť dosiahnuť svoju novú túžbu — zdravie. Nikki pracuje ako trénerka zdravia a wellness blogerka a jej poslaním je šíriť vedomosti o zdravom životnom štýle pre myseľ, telo a dušu.

5. „Menšie ciele.” – Brit Morin

„Na začiatku roka 2018 sa sústreďujem na menšie ciele, ktoré mi pomôžu dosiahnuť tie väčšie. Ak si svoje ciele rozložíme na drobné, veľké sny sa nám potom zdajú dosiahnuteľnejšie.”

Brit Morin je zakladateľkou a generálnou riaditeľkou spoločnosti Brit + Co, online platformy, ktorá poskytuje nástroje na výučbu, inšpiráciu a podporu tvorivosti medzi ženami a dievčatami. Od tradičných remesiel až po výrobu špičkovou technológiou, spoločnosť Brit + Co spája milióny používateľov s výrobcami, dizajnérmi, šéfkuchármi a vynálezcami a spolu vytvárajú tvorivé spoločenstvo.

6. „Plán úspechu.” – Taryn Toomey

„Vytvorte si plán. Keď sa chceme zbaviť nezdravých zvykov, týkajúcich sa jedla, pohybu alebo vzťahov, musíme byť disciplinovaní a mať pevnú vôľu. Naplánujte si svoj týždeň dopredu, najmä čo sa týka jedla; poraďte sa s odborníkom na výživu a všetko si zapíšte – každé jedlo a túžby – a zahrňte aj čas pre meditáciu, pohyb a napríklad kúpeľ. Cieľom je, aby to bol čas, kedy sa budete venovať starostlivosti o seba.”

Taryn Toomey je známa pre premenu obyvateľov New Yorku a Los Angeles s jej magickým, prakticky nevysvetliteľným katarzným cvičením. Vytvorila svoju špecifickú ponuku „The Class by Taryn Toomey“, zatiaľ čo sa vydala na cestu do hlbín svojej duše, aby sa zmierila so svojou minulosťou a otvorila dvere vyšším cieľom a dôležitejšiemu naplneniu v jej živote.

7. „Nájdite rovnováhu.” – Diana Goodwin

„Kedykoľvek si zachovám zdravú rovnováhu vo všetkých aspektoch môjho života a nenechám žiadnu z oblastí prevyšovať nad ostatnými, všetko plynie ako má a umožňuje mi to dosiahnuť úspech vo všetkých oblastiach. Z tohto dôvodu je mojím cieľom pre rok 2018 nájsť a udržať rovnováhu a užívať si cestu.”

Diana je zakladateľkou a generálnou riaditeľkou súkromnej plaveckej školy AquaMobile, ktorá ponúka vysoko kvalitné súkromné hodiny plávania v domácnostiach klientov v rôznych mestách.

Christopher Sardegna

8. „Vážte si cestu.” – Elizabeth Sadowski

„Práca v odľahlých oblastiach divočiny Zambie a Madagaskaru ma naučila, že ciele sa dosahujú postupne, prostredníctvom premyslených rozhovorov, rešpektovaním všetkých stanovísk a predovšetkým trpezlivosťou. Svoje ciele dosahujem tým, že som prijala fakt, že pokrok je pomalý, často nelineárny proces a že niekedy smiech na stretnutí zainteresovaných strán a vrelé podanie ruky od partnera projektu môžu byť najlepšími ukazovateľmi pozitívneho vývoja.”

Elizabeth je riaditeľkou nadácie Time + Tide Foundation, iniciuje a riadi projekty v chránených oblastiach Liuwa Plain, v údoliach Dolnej Zambezi a Južnej Luangwy v Zambii a na súostroví Nosy Ankao a priľahlej pevnine na Madagaskare.

9. „Naučte sa povedať NIE.” – Zoe Buckman

„V posledných rokoch bolo mojím cieľom vytvoriť väčší pocit rovnováhy medzi mojím pracovným a rodinným životom a väčší zmysel pre usporiadanie. A to by som nemohla dosiahnuť, ak by som sa naďalej do všetkého hrnula. Mojím cieľom je povedať na veci (ako sú spoločenské a pracovné udalosti) „nie“ o 25% viac, než doteraz! Takže sa budem snažiť o 35% a pravdepodobne skončím na 20.”

Zoe je multidisciplinárna umelkyňa, ktorá pracuje v oblasti sochárstva, inštalácie a fotografie a skúma témy feminizmu, smrteľnosti a rovnosti.

10. „Pomôžte druhým dosiahnuť úspech.” – Katie Kornfield

Vytváranie pozitívneho vplyvu a dôležitosť spoločenstva sú základnými hodnotami, ktoré zachovávajú jednotlivci, spoločnosti a neziskové organizácie, ktoré zastupujem. Chcem naďalej hľadať príležitosti, ktoré podporujú ich víziu a spoločenskú zodpovednosť.”

Katie Kornfield Consulting poskytuje služby v oblasti vzťahov s verejnosťou, podnikovej a krízovej komunikácie, neziskového manažmentu a zapojenia zábavného priemyslu do kampaní a podujatí.

Chceli by ste doplniť nejakú radu? Napíšte ju do komentárov.

Preložené z anglického originálu: „Advice from 10 female game changers“ od Darling Magazine preložil s povolením od Denisa Sonntagová. foto: Molly Zaidman

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť Darling

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *