Letná starostlivosť o telo a pokožku

Hydratuj zvnútra

Áno, po tisíci krát. Treba veľa piť. Výhody sú nespočetné, najmä v týchto letných mesiacoch, keď trávime čoraz viac času na slnku. Pomáha to, aby sme nevyschli a to doslova. Naše kruhy pod očami a suchá pokožka sa nám poďakujú.

Tip:

Pripravte si vodu, ktorá vám bude chutiť a bude mať aj niekoľko benefitov. Citrón zrýchľuje metabolizmus, uhorka obsahuje vitamín C a antioxidanty zároveň pomáha udržať úroveň hydratácie v tele.

Chráň sa pred slnkom

Slnko je každým rokom viac agresívnejšie. Naše telo si chránime oblečením, ale naša tvár nie je nikdy chránená. Pár desiatok minút strávených na slnku môže spôsobiť skoré starnutie a vysušovanie pokožky. UVB žiarenie spôsobuje mutáciu DNA, ktorá postupom času môže viesť k rakovine kože, nemusíte teda čakať, kým vám to povie kožný lekár.

Tip:

Je vhodné si vybudovať zvyk a nanášať krém s ochranným faktorom každé ráno, predtým ako si dáme make-up alebo vyjdeme z domu. Minimálne SPF 30, dámy :)

Vyčisti si pleť

V letných mesiacoch nezvykneme nosiť make-up alebo len veľmi malé množstvo. Počas dňa aj napriek tomu naberieme na pleť rôzne nečistoty z nášho okolia alebo počas toho, keď sa dotýkame svojej tváre. Je preto potrebné si dôkladne vyčistiť pleť každý večer.

Tip:

Je príjemné umývať si tvár teplou vodou. Teplá voda však otvára póry, ktoré sa potom ľahšie zanášajú a čistenie môže priniesť neželaný efekt. Do otvorených pórov sa môžu zaviesť baktérie, ktoré spôsobujú vyrážky. Najlepšie je použiť vlažnú vodu.

Hydratuj zvonku

Aj keď najväčší efekt prináša hydratovanie pokožky zvnútra, je namieste ju hydratovať aj topicky. Naša pokožka sa nám môže zdať v tomto období síce mastná, ale zväčša je príčinou nedostatočná hydratácia. Vonkajšie prostredie sa mení a pokožka je suchá. Následne sa bráni vytváraním nadbytočného mazu. Takže správnym krémovaním môžete predísť mastnejT-zóne.

Tip:

Krémy sú často drahé a mnohokrát neúčinné. Na svetový trh však prišla, podľa môjho názoru, revolučná značka s názvom The Ordinary. Cenovo dostupné a účinné produkty túto značku preslávili. Na hĺbkovú hydratáciu by som odporúčala kyselinu hyaluronovú, ktorá viaže na seba molekuly vody, tým pádom udržuje potrebnú hydratáciu pokožky.

Zdieľať
Ivana Kožlejová

O autorovi Ivana Kožlejová

Ivana je študentkou ekonómie a miluje svet analyzovať a organizovať. Na druhej strane sa jej umelecká časť derie na povrch cez umenie v makeupe. Makeup je pre ňu vášeň, hobby a práca zároveň, a nemanaľovanú tvár berie ako biele plátno. Úžasne je pre ňu vidieť tak mnoho rôznych tvárí, ktoré krásne slovenské ženy ponúkajú. Má milujúceho manžela, s ktorým vytvárajú otvorený a teplý domov v Prešove. Majú troch veľmi poslušných psíkov, ktorých si hneď všetci obľúbia a majú radi spoločné prechádzky v pätici. Jej prácu môžete sledovať na facebooku a instagrame pod názvom @ivakmakeup.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *