Poznáte foccaciu?

U nás doma zožala focaccia (čítaj fokača) veľký úspech. Mne osobne sa páči, že je iná ako pizza, dá sa jesť aj za studena, a vôbec nestratí na kvalite. Je to, akoby ste jedli bylinkový chlebík, hoci obložiť si ju môžete podľa vlastných predstáv čímkoľvek, pokojne aj mäsom či šunkou.
Tu je recept:

Cesto:
450g hladkej alebo chlebovej múky
1 ČL soli
2 ČL cukru
1 bal. sušeného droždia
30ml olivového oleja
múka na posypanie dosky
olej na potretie misy a plechu

Obloženie:
100 ml olivového oleja
2 ČL hrubej soli
4 strúčiky cesnaku
100g sušených paradajok v oleji
čerstvý rozmarín

Postup:
V mise zmiešame múku, soľ, cukor, droždie, olej a približne 200 ml teplej vody. Vypracujeme hladké cesto alebo zapneme kuchynský robot, ktorý to urobí za nás. Keď je cesto elastické a bez hrudiek, necháme ho prikryté odpočívať približne 20 minút. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme podľa tvaru formy alebo pekáča. Cesto preložíme na vymastený plech, potrieme olejom, obložíme paradajkami a posypeme soľou a cesnakom.
Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 minút.


Ako vám chutila?
Zdieľať
Katarina Havrilova

O autorovi Katarina Havrilova

Katarína je šťastná mladá žena, manželka skvelého muža, matka dvoch veselých detí s množstvom energie. Vyštudovala masmediálne štúdiá a žurnalistiku, ale po škole ju vietor zavial medzi “ajtíčkarov”. Pri malých deťoch znova objavuje radosť v kreslení, modelovaní, skladaní kociek a iných detských hrách. Raz by sa chcela naučiť hrať na saxofóne a šiť na stroji. Nerada četuje s ľuďmi na sociálnych sieťach. Dlhodobo hľadá spôsob, ako čo najmenej zraniť svoje deti.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *