Otec troch dcér

Nevieš o tom, ale nedávno som si všimla, ako si kráčal po slnkom zaliatom dvore. Tvoje kroky boli rozvážne a pomalšie ako inokedy. Až teraz som si všimla, ako ťa ťarcha rokov, ktoré si prežil, zhrbila. Nič však nemení fakt, že si môj otec.

Všimla som si, ako si svojimi obrovskými rukami chlapsky vzal svojho vnuka na kolená, privinul si si ho k svojej hrudi a prejavil si mu lásku. Asi tak ako otec prejavuje synovi. Neviem, pretože si nikdy syna nemal.

Avšak dostal si za úlohu viesť tri nádherné dievčatá, ktoré sú dnes ženami, matkami.

Hovorí sa, že otcovia to vôbec nemajú ľahké. Neviem, možno je to pravda. Som však rada, že aj keď si to s nami nemal ľahké, nevzdal si to. Možno nevieš, ale každú chvíľu, ktorú si nám, mne sústredene venoval, si pamätám. Slová, ktoré si vyriekol sa vždy zarezávali hlboko do duše. Nie vždy to boli krásne slová, ale dnes si už pamätám len tie povzbudzujúce.

Ďakujem ti za to, že si nás vždy bral do tímu, aj keď išlo o chlapskú robotu. Áno, nedokázali sme previezť vozík plný malty, ale vedeli sme ho naložiť. A aj keď nám odrezanie konára ručnou pílkou trvalo dlhšie ako silným chlapom, nič to nemenilo na fakte, že sme ten konár odrezali.

Ďakujem ti za nespočetné hodiny jázd autom. Za vieru v to, že sa dokážem naučiť jazdiť, aj keď ja som vieru dávno stratila.

Tvoju trpezlivosť, povzbudenia a tvoje rady si vážim a pamätám dodnes.

Je pre mňa neuveriteľne vzácne, že tvoje slovo vždy platí. Nech ťa to stojí čokoľvek, môžem sa na teba spoľahnúť.

Ty o tom nevieš, avšak kedykoľvek si sa rozhodol, že sa vzdáš nároku na svoj čas a venoval si ho nám, zanechal si v našich srdciach nezmazateľnú stopu.

Otec, ďakujem ti.

Zdieľať
Zuzana Nováková

O autorovi Zuzana Nováková

Zuzka je nevyliečiteľná introvertka. Najkrajšími momentmi jej života sú pre ňu minúty, ktoré strávi behaním po kopcoch a zelených alebo snehom prikrytých lúkach. Nevie sa nasýtiť tepla ľudského objatia, rozosmiatych detských očí a múdrosti získanej rokmi a skúsenosťami. Veľmi rada prekladá a učí angličtinu. Svoj život si nevie prestaviť bez priateľov, vône lesa a šumu lístia. Každý deň ju niečím prekvapí a ona sa nestačí čudovať, ako jej duša dozrieva a mení sa počas každodenných rutinných okolností.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

4 komentárov na “Otec troch dcér

  1. Avatar

    Zuzka,nadherne vyznanie :-)

    • Zuzana Nováková

      :)

  2. Zuzana Nováková

    :-D

  3. Dada

    Krásne :)

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *