Čo vlastne znamená byť sexy?

Kedy si sa naposledy cítila sexy? Spomeň si na ten deň, na tú interakciu, na ten moment. Zatvor oči a popremýšľaj o ňom. Spôsobilo ten pocit, niečo, čo si mala oblečené? Možno si niekto na tebe niečo všimol a vyjadril uznanie. Možno si robila niečo, čo miluješ a to ťa naplnilo zmyslom, vášňou a istotou.

Možno si nevieš spomenúť na to, kedy si sa naposledy cítila sexy.

Možno je to preto, že sa ti nezdá, že zapadáš do bežných radov. Po všetkom tom, čo sa od dievčenských liet naučíme o tom, čo robí ženu sexy. Len sa pozrite na stránky módnych časopisov alebo sledujte reality TV alebo si choďte pozrieť veľký Hollywoodský trhák.

Obrazy stereotypnej ženskej zvodnosti prekvitajú: takáto žena je dobre vyvinutá, s dlhými plavými vlasmi, žmurkajúca svojimi veľkými mihalnicami, s  čerešňovo červeným rúžom na našpúlených dokonale plných perách, je neustále objektom upreného pohľadu muža.

V Amerike sa ženy snažia o to, aby stelesňovali to číslo 0/ vzhľad modelky značkovej spodnej bielizne Victoria’s Secret. Avšak existujú miesta ako napríklad Mauritánia a ostrov Tonga v Južnom Pacifiku, kde je za sexy považovaná ženská obezita. Pre vidiecke kenské ženy sú za nádherné považované  tanieriky v dolnej pere.  Kajské ženy východnej Barmy si okolo krku ovíjajú zlaté cievky, aby sa cítili žiadané. Na Novom Zélande si ženy tetujú tváre.

Myšlienka zvodnosti je prchavá ako samotný sex.  

Ale: Čo ak  koncept zvodnosti nemá svoj pôvod vo vonkajšom vzhľade, ale namiesto toho pochádza zvnútra?

Uvažuj nad týmito vlastnosťami: SEBAVEDOMIE, ORIGINALITA, CNOSŤ.

Na žene, ktorá sa nenechá zmiasť spôsobmi tohto sveta, je niečo neuveriteľne nádherné. SEBAVEDOMÁ žena je vyrovnaná a sebaistá,  nemusí byť vždy stredobodom pozornosti. Vie ako sa nedať, ale nemá ani obavu z toho, že sa  z času na čas stiahne. Vie sa  ozvať;  vie kedy počúvať.

Uprene sa na teba pozrie a spôsobí, že sa cítiš ako jediná osoba v miestnosti. Rada sa hlasno smeje a nebojí sa zasmiať sa zo samej seba. Je sexy.

Na žene, ktorá sa nenechá zmiasť spôsobmi tohto sveta, je niečo neuveriteľne nádherné.

Existuje len jedna jediná žena ako je ona. Priamo a osobne stvorená jedinečným umelcom. Keďže neexistuje nikto ako ona, má slobodu byť autenticky sama sebou.  Jej skrášľovanie je vonkajším prejavom jej jedinečnosti. Jednoducho žiari a ukazuje svetu, že je zmocnená. Má talent a je obdarovaná. ORIGINÁLNA. Je pozoruhodná. Je sexy.

Áno, žena môže byť aj sexy aj CNOSTNÁ. Tieto dve veci sa vzájomne nevylučujú. V skutočnosti, je extrémne sexy, ak ukáže svetu svoju dobrotu, integritu, čestnosť a hodnotu. Ak sa niečo nezhoduje s jej princípmi, tak vie povedať nie. Je vodcom a inšpiruje ostatných, aby používali svoju silu na to, aby menili svet k lepšiemu. Je sexy.  

Teraz opäť zatvor oči a uvažuj o tom: Ty si sebavedomou, originálnou, cnostnou ženou.

Si sexy.

?Ako by ste opísali zmyselnosť?
Ako ovplyvňuje vaše vzťahy?

 


pôvodným článkom “What Does It Mean to be Sexy, Really?” od Jennifer Cho Salaff, uverejneným v magazine Darling  fotografia: Hart & Honey. Do slovenského jazyka s povolením preložila Zuzana Nováková.

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť Darling

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

2 komentárov na “Čo vlastne znamená byť sexy?

  1. Zuzana Nováková

    Aj mňa tento pohľad na koncept zvodnosti zaujal. Definícia toho, čo je krásne je naozaj v rôznych kultúrach rozdielna. A na žene, ktorá sa nenechá zmiasť spôsobmi tohto sveta, je pre mňa osobne, niečo nádherné.

  2. Avatar

    nikdy som nerozmyšlala o slove “sexy” takým spôsobom. páči sa mi to. verím, že ženy môžu byť aj sexi aj cnostné.

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *