Hocaido tekvicová polievka
Sedím a pozerám sa do okna, po ktorom si dažďové kvapky robia svoje cestičky. Ten pohľad mi priniesol spomienky aj úsmev. Zaostrím cez okno do diaľky a vidím les, z ktorého vychádzajú zadymené obláčiky a tiež rozpovedajú svoj príbeh. Cítiť zemitý a zadymený vzduch – Jeseň sa blíži. Moje srdce je preplnené vďačnosťou, len moja myseľ sa nevie zastaviť. Minulý týždeň bol plný zmien, nových tvárí a udalostí … Sú to všetko dobré veci, ale to je aj dôvod, prečo sa moja myseľ nevie zastaviť. Použila som jednu malú štipľavú pomôcku, ktorá vždy zapôsobí a urobí svoje – čaro zastaviť sa, a pritom aj čítať obľúbenú knihu :)
Áno, tá pomôcka sa volá, tekvicová polievka, ktorú si obľúbili už viacerí.
Rada varím a zvlášť zeleninové polievky. Sú mojou špecialitou.
Verím, že všetci máme svoje recepty a spôsoby, ako variť Hocaidovú polievku, ale dnes vám prezradím Hocaidovú polievku na Kati spôsob.
Porcia pre rodinu (1,5l) vody:
- 1 stredná Hocaido tekvica
- 1 pohárik mrazeného hrachu
- 1 lyžička čerstvého zázvoru
- 1/2 cibule
- 2 mesiačiky cesnaku
- 2 lyžice olivového (kokosového) oleja
- 1 zeleninový bujón (vegeta)
- soľ podľa chuti
- 1/2 lyžičky kurkumy
- štipka muškátového orieška
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 1 lyžička chili pasty (ideálne pasta zelené alebo červene papričky, môžu byť aj nakladané) záleží, ako štipľavé to chcete.
Postup:
- Nakrájame cibuľu a cesnak a v panvici na oleji opražíme do zlatista.
- Pridáme chilli pastu. Premiešame a pridáme hrach a dobre umytú, na kocky nakrájanú Hocaido tekvicu.
- Zalejeme horúcou vodou ( 1l vody alebo podľa hustoty) a necháme variť. Keď voda zovrie, pridáme kocku zeleninového bujónu (vegety), kurkumu, muškátový oriešok a necháme pomaly variť do mäkka.
- Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na krém, pridáme kokosové mlieko, zostatok vody (podľa potreby, záleží, aké husté to chcete), dochutíme soľou podľa chuti a necháme prevrieť.
Dobrú chuť! :)
-
Overall Score
Reader Rating: 0 Votes