Na ceste do Thajska…

na ceste 2

8426932048_3f5d70d8c5_z

 

Green Traffic Lights against Blue Sky Backgrounds
Idem do Thajska. To bola odpoveď, keď sa ma niekto opýtal, ako sa mám, čo mám nové. Kedy? Koncom septembra. Do poslednej chvíle som nevedela, či ozaj odcestujem v septembri. Bola som na rozcestí, či zobrať kratšiu cestu alebo tú dlhšiu (čakať). Som rada, že bolo rozhodnuté za mňa, lebo som sa chcela rozhodnúť správne. V takom momente nevidíme neviditeľný, nekonečný zoznam vecí, ktoré signalizujú červené svetlo. Okolnosti rozhodli a kým idem tou dlhšou cestou, čakám a pripravujem sa. Je už koniec októbra a ešte som doma. Idem? Nejdem?

Všetko to začalo v lete, keď som dostala pozvanie ísť do ďalekej, neznámej krajiny.

Počuli ste, že Thajsko je nádherná krajina? Že sú tam smaragdovo zelené údolia, nádherné pláže, obrovské sochy a nespočetne mnoho chrámov? Ťaží sa tam cín a okrem neho majú zásoby lignitu, volfrámu, mramoru, rubínov a zafírov. Znie to rozprávkovo. Dalo by sa povedať, že je to bohatá krajina, ale žiaľ je tam aj ďalší extrém chudoby. Rodičia posielajú svoje ešte neodrastené dcéry do ulíc hlavného mesta, aby predávali svoje telá. Prostitúcia je najrozšírenejšia v tejto oblasti. Moje srdce je zlomené pre tieto dievčatá. Majú na výber? Dá sa to zmeniť? Mám pustiť všetko a ísť do neznáma. Pripojiť sa k misii tímu, ktorý tam už dva roky pracuje. Vyrábajú šperky, pozývajú dievčatá z ulíc a ponúkajú im nový život, nové povolanie, zaúčajú novému remeslu – vyrábať šperky, aby nemuseli robiť to, čo ničí ich dušu a telo.  

Hneď teraz vám poviem, že ÁNO, idem do Thajska.

Pracujem na tom, aby veci na neviditeľnom, nekonečnom zozname signalizovali zelené svetlo. Nie som v tom sama. Mám za sebou tím ľudí, ktorí ma podporujú, povzbudzujú. Robím to, čo je v mojich silách. V ušiach mi znie neznámy melodický jazyk a zatiaľ mi ešte nič nehovorí. Aspoň sa pokúšam zoznámiť sa s jazykom. Študujem, aby som lepšie chápala kultúru a pozorujem svoje srdce, či je na správnom mieste. Predsa tento celý plán nie je môj, ale Boží. Mám pochybnosti, lebo idem do neznáma, ale tiež sa veľmi teším.
[box type=“bio“] Môj príbeh nezačal teraz, tu a ani sa tu nekončí. Ak chceš vedieť viac o tom, prečo idem do Thajska, kde začal môj príbeh a chcel/chcela by si podporiť moju cestu navštív ma na www.vintagekati.com[/box]

Zdieľať
Katarina Polohova

O autorovi Katarina Polohova

Niekto používa hudobné nástroje, niekto poéziu, niekto hlinu. Kati najradšej používa farby, rôzne tvary a slová ako zachytiť krásu, nádeje a sny. Rada tancuje, športuje, spieva, tvorí a zdraví ľudí s úsmevom a veľkým ,,KUK“. Má rada čistotu, poriadok a verili by ste alebo nie, ozaj rada upratuje. Chce každý deň objavovať krásu a učiť sa ako milovať, odpúšťať. Je grafička a jej každodenná práca ju veľmi napĺňa. Rada trávi čas s ľuďmi a zvlášť pri dobrej šálke kávy, ale neodmietne ani šálku dobrého anglického čierneho čaju. Keď potrebuje čas na samotu alebo oddych rada si zabehne do lesa alebo si pozrie dobrý film. Jeseň je jej obľúbené ročné obdobie, lebo práve vtedy príroda odhalí svoje ozajstné farby a verí, že Božia kreativita nemá hranice. Teší sa na veľa vecí, ale teraz sa teší na rozhovor s vami. Keby ste chceli vidieť nejaké jej práce, nakuknite http://katipolohova.tumblr.com.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *