Dar v podobe starej mamy

Milan, Marián, Ivan, Miro…aaaahhh… Darina!“, kým prišla na moje meno, už aj zabudla na dôvod, prečo ma okríkla. Už sme sa len spolu smiali na tom, ako jej to správne meno príde na jazyk až na posledný krát.

Nevedela veľmi variť, ale zato robila najlepšiu krupicovú kašu na svete!

Databáza rozprávok na dobrú noc sa skladala z nejakého poučného príbehu o chlapcovi, ktorý pokúšal osud /zjedli ho vlci/, z Červenej čiapočky a Snehulienky. Rokmi mala tendenciu príbehy skracovať, čomu sme pravdaže zabraňovali, a keď vynechala nejakú vetu, doplnili sme ju my.

Keď som pri naháňačke s bratmi po ich trojizbovom byte rozbila sklenené dvere, vymyslela plán ako to celé predostrieť dedkovi, aby ma nestihol príliš krutý trest.

Dostala som pár výchovných po zadku, raz ma však zbila neprávom. V krátkosti napísané, kým mňa hrial pocit hrdosti, že som ako 6-ročná sama zvládla cestu cez mesto k nej domov, ju ovládol pocit paniky a strachu, že stratila svoje vnúča. Keď sme sa doma stretli, poriadne ma zbila, aby sa niečo také už nikdy nezopakovalo. V ten večer som neplakala kvôli boľavému zadku. Viac ma bolelo to, že som sa cítila totálne nepochopená.

darina

Každé ráno po raňajkách som počula ako sa nahlas modlí. Vždy Mu ďakovala za to, aký je dobrý a čo všetko pre ňu urobil. Potom vymenovala každého v rodine, ďakujúc a prosiac za nás. Modlila sa a prosila aj za pokoj vo svete.

Táto žena ma naučila modliť sa. Naučila ma pristupovať k Bohu vždy, hneď a so všetkým.

Naša nagyi /čítaj nadi/ nebola dokonalá, ale pre mňa bola akurát.

Aj ja by som raz chcela byť takou pre svoje vnúčatá.

darina2

Zdieľať
Darina Malá

O autorovi Darina Malá

Darina sa rada smeje, je a spí. Obdivuje osoby, ktoré sú zorganizované, pravidelne cvičia a vedia si ušiť sukňu či uštrikovať sveter. Rozumie tomu, že keď sa človek dobre a veľa pýta, veľa sa aj dozvie. Páči sa jej Boží zmysel pre humor a dúfa, že v nebi bude hrať jazzová hudba. Zatiaľ jej stačí, že pri počúvaní jazzu sa cíti ako v nebi. Vyučila sa za učiteľku, no až život ju naučil ako učiť. Momentálne svoje vedomosti a zručnosti nielen z pola psychológie, dejepisu a hudby využíva pri práci v TCKompas. Viac o nej a jej práci nájdeš na blogu Stvorená pre večnosť a FB.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *