Možno je to úplne inak, ako si myslíš…

 

 

Vďaka rade jednej múdrej ženy som sa rozhodla, že tento rok každého zo svojich malých kamarátov pozvem na „rande“ do kníhkupectva a nechám ich, nech si vyberú knihu, ktorú by si chceli prečítať.

Každý náš výlet do kráľovstva kníh bol originálny a určite ho odporúčam všetkým mamičkám. :-D

Avšak moje rande s osemročným šarvancom až také veselé nebolo. Jednak preto, že sme sa do kníhkupectva prerývali cez obrovské dažďové kvapky, ale taktiež preto, že môj kamarát týmto nápadom veľmi nadšený nebol . Márne som sa pokúšala presvedčiť ho, že to nebude nuda, a že zábavné nie sú len počítačové hry a zbrane. Nevedel, do čoho ide, a zubami-nechtami sa vzpieral myšlienke, že nová skúsenosť by mohla byť pre neho zaujímavá. Keď sme dorazili do cieľa a on sa ocitol v mori kníh obkolesujúcich ho zo všetkých strán, zostal celý udivený. Nevedel, čo má robiť, a už vôbec nevedel, akú knihu si má vybrať. A tak sme spoločne začali vyberať. Jeho oči pozorne skenovali knihu za knihou a v prípade záujmu aj stránku za stránkou. Po hodine a pol si vybral. Dokonca tam takmer celú jednu knihu prečítal. :-D A vôbec som ho do toho nemusela nútiť.
Aj napriek tomu som mala z celej tejto akcie zmiešané pocity. Myslela som si, že to bolo pre neho nudné, a že sa dosť trápil. A tak som sa s ním rozlúčila so smútkom v srdci a s pocitom zlyhania. ..

Aké však bolo moje prekvapenie, keď mi jeho mamka na druhý deň povedala, že z návštevy kníhkupectva bol celý nadšený a že číta naraz dve knihy, ktoré si vybral. A že nabudúce sa tam taktiež pôjde pozrieť, a dokonca, že si vzal knihu aj do školy. „Naozaj?!“ neveriacky som sa opakovane pýtala jeho mamky. „Teda, a ja sa som bola z nášho popoludnia taká frustrovaná, myslela som si, že to bola pre neho nuda.“

Uvedomila, že nielen v tomto prípade, ale aj inokedy v mojom živote je realita úplne iná, ako si myslím. Že vo vnútri ľudských sŕdc sa neustále niečo dôležité a komplikované deje, aj keď navonok to vyzerá, akoby sa nedialo nič. Že naše srdcia sú neustále premieňané, formované, naťahované a skracované… Tvorené. Modelované Tvorcom, ktorý má dokonalú víziu o tom, aké by mali byť.

Niekedy je všetko inak, ako si myslíš, alebo prežívaš ty. Mnohokrát máš väčší vplyv, ako si vôbec dokážeš predstaviť… Mnohokrát je práve cez teba tvarované ľudské srdce do napokon nádherne krásnej podoby…

Niekedy je všetko úplne inak, ako si myslíš, alebo prežívaš ty…

Zdieľať
Zuzana Nováková

O autorovi Zuzana Nováková

Zuzka je nevyliečiteľná introvertka. Najkrajšími momentmi jej života sú pre ňu minúty, ktoré strávi behaním po kopcoch a zelených alebo snehom prikrytých lúkach. Nevie sa nasýtiť tepla ľudského objatia, rozosmiatych detských očí a múdrosti získanej rokmi a skúsenosťami. Veľmi rada prekladá a učí angličtinu. Svoj život si nevie prestaviť bez priateľov, vône lesa a šumu lístia. Každý deň ju niečím prekvapí a ona sa nestačí čudovať, ako jej duša dozrieva a mení sa počas každodenných rutinných okolností.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

2 komentárov na “Možno je to úplne inak, ako si myslíš…

  1. Avatar

    Dekuju! To je povzbuzeni a pro mne i napomenuti – tak casto si neverim, predpokladam, ze veci jsou tak a tak. A ony nejsou. Nevidime do srdci, se kterymi se setkavame. A nase skutky jsou jako seminka, ktera padaji do zeme, kde nejsou videt. Ale Pan je vidi. A on je ten, ktery dava rust…

    • Zizu

      Aj ja ďakujem Mari! Áno, On je ten, ktorý dáva vzrast… a rozsieva aj skrze nás, práve preto, že sme také aké sme…Je to pre mňa fascinujúce:-D.

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *