Môj čas …

deti-01

Dnes ráno to bolo ľahké. Slnečné lúče sa predierali cez moje okno a hladkali moju pokojnú tvár. Vykĺzla som z postele a deň sa pre mňa začal. Nadýchla som sa a možno mi neuveríte , ale úsmev na tvári mi zostal až do večera ,:) až kým som nezaspala. Hm ,žiaľ nie každý deň je taký. Veľmi ľahko je podľahnúť okolnostiam ,ktoré sa naschvál hodia pod nohy, aby som sa potkla.

Veľakrát sa potknem, keď myslím na svoje roky a realitu ,že som  ešte stále slobodná a v mojom srdci rastie túžba zo dňa na deň mať partnera a deti. Preto som sa rozhodla ,že kým čakám, mám čas na iné veľmi dôležité veci. Môj čas chcem venovať ľudom ,ktorí sú okolo mňa a prezradím vám niečo – mám veľkú a užasnú rodinu ,ktorá mi dáva veľa lásky a dôvery… och je to také krásne.

Tak začnem tým, že vám prezradím že som dcéra, sestra, kamarátka, sesternica, teta a zo zoznamu vidíte, že mám kde rozdávať svoj čas.

Cítim sa veľmi poctená tým, že môžem byť tetou. Kým čakám na moju vlastnú rodinu, Boh mi dal možnosť aby som venovala čas, lásku deťom okolo mňa. S hrdosťou vám poviem že som tetou 8x. WOW, áno presne tak, to nie je preklep. Nazývam ich “lásky moje”, lebo tieto deti vedia dať tak veľa lásky. Vždy , keď som s nimi ,dostanem nespočetne mnoho objatí. To hreje moje srdce a uspokojí  túžbu, ktorá sa teším ,že raz príde.

Je to veľká zodpovednosť, lebo deti si všímajú a veľa sa pýtajú … presne viete tie nekonečné otázky. Usilujem sa v múdrosti a v trpezlivosti odpovedať. Je to veľmi dôležitá úloha a som vďačná za dôveru mojich súrodencov. Chcem mať vždy čas pre moje lásky.

Určite väčšina z vás ste už tety tak v tejto tichosti , ktorú teraz máte, zamyslite sa akú dôležitú úlohu máš (môžeš mať) ty? Venuj svoj čas , ak ho máš. Ten čas sa ti vynahradí.  Na ceste domov do môjho prázdneho bytu na tvári mám taký usmievavý kŕč ,lebo ešte stále cítim tie pusinky a objatia. A to mi dáva silu ,aby som sa nepotkla. Keď dávame ,tak aj prijímame. Vyskúšajte to! Práve teraz sa pozerám na slová :“Kati ja ťa veľmi, veľmi, veľmi, veľmi, veľmi ľúbim!” alebo krásne vyfarbený kvietok a píše “Valentínka od H…”, alebo vyšité červené srdiečko a v ňom bielym vyšité moje meno . Pri dverách už stoja , lebo sa tešia, že idem a chcú mi povedať všetko ,čo sa nové naučili, čo odhalili, čo nakreslili, alebo ma poprosia, aby som im vybrala farbu pre izbu ,ktorú si chcú omaľovať .

Skoro každý deň si nájdem správu “<3 hey moja ako sa máš … možem prísť… :) <3” a mnohé iné slová, srdiečka, obrázky, ručné práce.

Toľko veľa skrytých vecí v nich je a chcem byť pritom keď z nich vyrastie umelec, umelkyňa, psychológ, doktor/ ka, herec/ čka, hudobník, spevák, spisovateľka … Toto je moja radosť, ktorú mi Boh dal a preto svoj čas budem venovať mojím láskam. Zamyslite sa nad vašim časom. Niekto ho má viac ,niekto menej, ale svojou vlastnou vôľou sa rozhodujeme. Prináša to krásne a nezabudnuteľné chvíle a verím, že ako ten čas s nimi mení moje srdce, mení to aj ich srdce.

Zdieľať
Katarina Polohova

O autorovi Katarina Polohova

Niekto používa hudobné nástroje, niekto poéziu, niekto hlinu. Kati najradšej používa farby, rôzne tvary a slová ako zachytiť krásu, nádeje a sny. Rada tancuje, športuje, spieva, tvorí a zdraví ľudí s úsmevom a veľkým ,,KUK“. Má rada čistotu, poriadok a verili by ste alebo nie, ozaj rada upratuje. Chce každý deň objavovať krásu a učiť sa ako milovať, odpúšťať. Je grafička a jej každodenná práca ju veľmi napĺňa. Rada trávi čas s ľuďmi a zvlášť pri dobrej šálke kávy, ale neodmietne ani šálku dobrého anglického čierneho čaju. Keď potrebuje čas na samotu alebo oddych rada si zabehne do lesa alebo si pozrie dobrý film. Jeseň je jej obľúbené ročné obdobie, lebo práve vtedy príroda odhalí svoje ozajstné farby a verí, že Božia kreativita nemá hranice. Teší sa na veľa vecí, ale teraz sa teší na rozhovor s vami. Keby ste chceli vidieť nejaké jej práce, nakuknite http://katipolohova.tumblr.com.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

6 komentárov na “Môj čas …

  1. Avatar

    Diki Kati ze si v zivotoch mojich deti vela to pre nich znamena. Tvoj velky brat.

  2. Avatar

    jeeeeeeeeeeej!!! you’re an amazing aunt, Kati!

    • Kati

      Luci :) dakujem si zlata .. posielam velke objatie

  3. Zizu

    Kati, ďakujem za zdieľanie. Prežívam niečo podobné. Mám 4 synovcov a veľmi, veľmi ich ľúbim. Čas, ktorý spolu trávime je prenesmierne vzácny.

    • Kati

      kuk :) … mam velku radost z toho Zizu

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *