Boží rebrík

day9„Naozaj Hospodin je na tomto mieste, ja som to nevedel.“ 1. Mojžišova 28,10-16

 

Toto je ten zvláštny sen o rebríku, ktorý sa prisnil Jákobovi.  Snívalo sa mu, že na zemi stál rebrík, ktorý vrchným koncom siahal až po nebo.  Boh stál nad ním a Boží anjeli po ňom vystupovali a zostupovali.  Boh tu znova zasľubuje, že Jákoba požehná a dá mu zem, potomstvo, a že cez jeho rodinu budú požehnané všetky národy (čo sa tak aj stalo).

Neskôr, oveľa neskôr, v Jánovi 1,51, Ježiš hovorí o takej istej udalosti, ale s jednou dôležitou zmenou. Namiesto po rebríku anjeli vystupujú a zostupujú na Syna človeka, ktorý JEDINÝ je obrazne povedané rebríkom medzi nebom a zemou.

„Každé náboženstvo, každý program, každá knižka o tom, ako pomôcť sám sebe, hovorí, aké kroky musíš urobiť ty.  Ježiš je jediný, ktorý robí kroky za nás – aby nás privádzal k sebe.”

Zišiel na túto Zem a zomrel za nás na kríži.  Je rebríkom medzi nebom  a zemou.

Tento Ježiš, ktorý nás prijíma – nás Jákobov, ustatých, preťažených a zúfalých, vyčerpaných našim úsilím ovládať naše okolnosti a budovaním vlastnej sily –  nepoukazuje na nebo, ale stáva sa CESTOU, ktorá nás vedie do neba.

„Kristus sa stáva jediným krokom, ktorý by sme nikdy nemohli urobiť sami – On nás privádza k sebe….prichádza k nám, tak ako prišiel k Jákobovi – nie napriek tomu, že zlyhávame , ale práve preto, že zlyhávame. Máme Boha, ktorý sa približuje k tým, ktorí sa cítia skľúčení.  Máme Boha, ktorého priťahujú tí, ktorí sa cítia opustení.  Máme Boha, ktorý sa cíti zaviazaný voči tým, ktorí sa cítia zlomení.“

A On prichádza k tebe. Nemáš nijakú inú úlohu, len Ho nechať ťa niesť.

 

 

Zdieľať
Avatar

O autorovi Kim Shepperson

Už podľa mena zistíš, že Kim nie je Slovenka (a ani jej manžel nie je). Sú to Američania, ktorí od roku 2001 nazývajú Žilinu svojím domovom. Jej štyri deti hovoria po slovensky oveľa lepšie ako ona, dokonca aj jej osem ročný syn. Väčšinu dní ju nájdete v kuchyni pri príprave jedál, rozprávaní sa s priateľmi alebo upratovaní. Pri jej stole je stále miesto pre hostí. Cení si ľudí, ktorí sú otvorení, úprimní a praktickí. Nebojí sa hovoriť o svojich vlastných životných ťažkostiach a o tom, ako mení zmätok na dokonalosť. Miluje čítanie. Študovala za učiteľku a zdravotnú sestru a je známa použitím sekundového lepidla, keď sa jej deti porezali. Vôbec nie je nadšená, keď jej deti nevedia nájsť čisté ponožky, ktoré by si mohli obliecť do školy alebo keď nevyjde slnko.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *