Toto som urobila, keď som už mala dosť porovnávania sa s druhými

Tri netradičné spôsoby, vďaka ktorým som našla inšpiráciu.

Keď sa povie slovo „štýl“, predstavím si niečo od nádherných modeliek po jednoducho oblečené parížske ženy. Ale tieto kontrastné predstavy prinášajú protichodné názory na to, aký je ten správny štýl – o tom, aký by mal byť môj osobný štýl.

V minulosti ma to viac ťahalo k napodobňovaniu vzhľadu módnych ikon, ako napríklad Audrey Hepburn. Spočiatku som sa cítila v čiernej vynikajúco, ale po čase mi začali chýbať vzdušné kvetinové šaty, vintage detaily ako volániky a čipka a žiarivé farby. Namiesto toho, aby som sa cítila sebavedome ako Audrey, mala som pocit, že mám oblečené šaty niekoho iného. A potom mi to došlo: Kopírovanie štýlu niekoho iného nemusí nevyhnutne vyjadrovať ten môj.

Uvedomila som si, že hoci je inšpirácia úžasná vec, je ľahké začať kopírovať to, čo nosia druhí, dokonca aj keď nám sa páči niečo iné. Keď minimalistické štýly, ktoré predstavujú hviezdy Instagramu, začnú napríklad potláčať lásku k romantickým šatám, mohli by sme sa čudovať prečo nemáme radi svoj šatník. Naše oblečenie nám môže začať pripadať ako kostým a my ako imitátori.

A tak som sa rozhodla zvoliť si štýl, ktorý je naozaj môj. Moje outfity možno nikoho neoslovia, ale hovoria časť môjho príbehu a o tom v skutočnosti osobný štýl je. Keď som prijala to, čo odzrkadľuje môj jedinečný vkus, nemala som už taký problém s každodenným výberom oblečenia a odvtedy som spokojná s tým, kým som a ako sa prezentujem.

Toto sú tri spôsoby, vďaka ktorým som sa začala obliekať tak, aby som sa cítila sama sebou.

01. Choďte offline

Aj keď je to lákavé hľadať inšpiráciu na internete, môže nás to úplne pohltiť. Navyše je ťažšie vybrať si spomedzi módnych vzhľadov, ktoré slúžia ako reklama pre väčšinu značiek. A tak som začala hľadať inšpiráciu offline. Medzi moje obľúbené zdroje patria filmy, módna sekcia v miestnej knižnici a vintage magazíny. Keď som získala inšpiráciu, ktorá sa mi páčila, všimla som si dôsledné náznaky môjho štýlu. Konkrétne to, že sa mi viac páčia retro potlače, strihy a dizajn. Použite túto inšpiráciu na vyjadrenie celkového charakteru vášho vzhľadu. Akonáhle identifikujete svoj štýl, môžete začať nakupovať a skladať outfity, ktoré ho vyjadrujú.

02. Zmeňte staré na nové

Móda je cyklická, čo znamená, že väčšina šiat a štýlov z minulosti sa opäť stanú populárnymi. Oblečenie, ktoré sa opakovane vracia do módy, je zvyčajne nadčasové. Napríklad džínsy s vysokým pásom z 90-tych rokov zostávajú aj dnes v šatníkoch mnohých moderných žien. Tieto staršie kúsky často potrebujú len vdýchnuť život pomocou nového stylingu a doplnkov. Na moje staršie veci som sa začala pozerať novým spôsobom. Pomocou malých úprav, ako napríklad uzol na starej blúzke alebo zmena lemovania na starých školských šatách, môžete obnoviť mnoho vášho existujúceho oblečenia. Malé vylepšenia ma inšpirovali k vytvoreniu úplne odlišných kombinácii outfitov, ktoré vyjadrovali môj novoobjavený štýl.

 03. Nebojte sa riskovať (je to len oblečenie)

Dodnes neľutujem, že som experimentovala so svojim štýlom, dokonca ani tie zdanlivo smiešne outfity, ktoré som nosila počas môjho vysokoškolského štúdia. Každý outfit nám v ktorýkoľvek daný deň dáva príležitosť vyjadriť sa a ja sa rada pozerám späť na vývoj môjho štýlu v spojení s mojím osobným rastom. Každý experiment nás učí niečo nové o nás samých zábavným, nie príliš vážnym spôsobom. Vždy môžete zmeniť svoj outfit. Ale prečo nezariskovať a nevyskúšať niečo nové a zvýšiť tak svoje sebavedomie a kreativitu.

Kde hľadáte svoju inšpiráciu vy?

 


Preložené z anglického originálu: “Here’s What I Did When I Was Tired of Comparing Myself to Everyone Else,” od autorka: Lauren Johnson od Verily preložil s povolením od Denisa Sonntagová. 

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *