Ľudia Nie Sú Stáli

Ľudia odchádzajú a je to normálna vec. Možno je čas vidieť to aj z druhej strany, iba si predstav, že ten druhý človek začal čítať novú knihu a žiaľ, ty už viac nie si kapitola. Vinila by si človeka, že chce čítať iné knihy? Zmena je prirodzený proces a potrebujeme prijať fakt, že to platí aj na ľudí. Zem sa hýbe, ročné obdobia sa menia, napriek tomu očakávame, že ľudia zostanú rovnakí.

A nechcem ti hovoriť, aby si si prestala vyplakávať srdce alebo prestala viniť seba alebo toho druhého človeka, pretože tie reakcie sú tiež prirodzené. Je v poriadku ak ťa to na nejakú dobu bolí, ale v určitom momente sa budeš musieť zbaviť týchto pocitov, aby sa rany mohli hojiť bez toho, aby zanechávali jazvy na tvojej duši. Musíme začať vidieť odchod človeka ako pozitívnu vec, a tiež to vidieť ako príležitosť vyvíjať sa a tráviť viac času a energie na seba, začať sa učiť ako si užívať spoločnosť samého seba, pretože napokon, ty si jediným človekom, ktorý ťa nikdy neopustí.

Myslíš si, že obloha plače zakaždým keď Mesiac odíde? Nie, pretože potom bude mať Slnko. Čo som chcela týmto povedať je, že ľudia odchádzajú, ale vždy budú do tvojho života prichádzať noví ľudia, musíš byť len trpezlivá.

Myslíš si, že obloha plače zakaždým keď Mesiac odíde?

 

Ako človek, ktorý opustil iných a bol opustený inými, som ti len chcela povedať, aby si prestala súdiť ľudí tak tvrdo kvôli ich rozhodnutiam; je šanca, že nikdy skutočne nebudeš vedieť aké dôvody mali. Z mojej skúsenosti viem, že akokoľvek veľmi sa snažíme myslieť na iným ľudí, stále sme egoistické stvorenia, akokoľvek sa snažíme bojovať s našou prirodzenosťou, nakoniec urobíme to, čo považujeme za najlepšie pre nás. Teraz nechcem, aby ste si pomysleli: „Och, takže ja som pre ňu / pre neho nebola dosť dobrá“ a mysleli si, že je to zlá vec. Každý z nás má iné potreby a chce špecifické veci, niekedy nebudeš dobrá pre jedného človeka, ale budeš perfektná pre iného. Mysli na to, ako na kúsok puzzle – nie vždy budeš pasovať, ale jedného dňa budeš chýbajúcim kúskom, ktorý nejaký človek hľadal.

Och, ďalšia vec. Prestaňme predstierať a klamať samých seba. Je mi zle z počúvania toho ako ľudia hovoria, že nikdy nikoho nenechajú za sebou. Niečo vám poviem, asi sa urazíte, ale je to pravda. Možno vaše súčasné ja nikoho neopustí, ale nestretla si svoje budúce ja, nepoznáš dôvody, ktoré by mohla mať a úprimne, akokoľvek by si chcela o sebe zmýšľať ako o človeku, ktorý by to nikdy neurobil, je šanca, že si to už urobila bez toho, aby si si to uvedomila.

Som si istá, že mnoho z vás so mnou nebude v tejto chvíli súhlasiť, pretože rany sú stále čerstvé a viem aké ťažké je vidieť svetlú stránku keď si zranená, ale stále dúfam, že keď si prečítaš tento článok, pomôže ti uzdraviť sa správnym spôsobom.

Kedy naposledy ťa niekto opustil? Súhlasíš, že to bolo prirodzené? 

Preložené z anglického originálu: „People aren’t permanent,“ od heyintrovert.com preložil s povolením od Darina Árendášová.

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *