5 najlepších vecí roku 2017 ktoré som nechcela urobiť

Novoročné predsavzatia sú fajn.

Ale vďačnosť a pamätanie na všetko dobré, čo nás v roku 2017 postretlo, je ešte viac fajn.

A  navyše je to omnoho menej stresujúce.

Nie som až taká dobrá vo vyrovnávaní sa so zmenami, a preto mi chvíľu trvá, kým si uvedomím, že nejaké obdobie je už nenávratne preč a že rok 2017 už nikdy nenastane. Nikdy. Preto o minulom roku píšem 15. januára.

A keď prejde trošku sentimentu, sadnem si na deň do pohodlného kresla, z ktorého vidím von oknom, čítam si všetky moje zápisky z posledných tristošestesiatichpiatich dní (v tomto prípade dvesto-stranový zápisník) a v mysli mi ožívajú okolnosti ktoré nastali, situácie s ktorými som zápasila a všetko, za čo som ďakovala.

V predošlom roku som zažila mnoho krásy, dobrodružného cestovania, vyriešených konfliktov a pokojných kávových poobedí. Ale paradoxne, uvedomila som si veľkú vďaku za veci, ktoré som urobiť vôbec nechcela.

Tu sú niektoré z nich:

  1. ZRIECŤ SA PREDSTÁV O NAŠOM BÝVANÍ

Ó, ako som túžila mať pred svadbou všetko pripravené. Fotku na stene, voňavé obliečky v spálni, stôl na prvé spoločné raňajky. Absolútne sme nepočítali s rozsahom rekonštrukcií, ktoré si náš byt bude vyžadovať pred sťahovaním. Tak sme namiesto svadobnej cesty ukladali podlahy a maľovali steny a ja som sa nevedela zmieriť s tým, že prvé mesiace v manželstve, na ktoré som sa toľko tešila, prežijem kočovným spôsobom žitia z kufra. Ale Boží plán je vždy lepší ako môj. Teraz som veľmi vďačná za všetky rekonštrukcie, ktoré tu prebehli, že tento priestor lahodí nášmu vkusu a korešponduje s našim štýlom života. Len keby sa mi vzdávalo vlastných snov a dôverovalo Mu o čosi ľahšie, to by bola iná káva.

  1. ZAČAŤ ŠETRIŤ

Človek dospeje, začne zarábať, zrazu mu ostane viac ako 20 eur mesačne a on sa cíti ako Milionár z chatrce. Až kým mu niekto nepovie, že to sa nedá žiť tak, že každý mesiac moneyrain a že minieš všetko, čo zarobíš, že to vlastne si musí nasporiť na dôchodok. Aj na bývanie, kde by sa zmestili potomkovia. Aj na situácie, keby sa pokazila práčka alebo prišiel jeden z nás o prácu alebo na opravu auta alebo ideálne mať rezervu na všetko naraz. A človek by aj  veľmi rád niečo ušetril, ale nevie kde a ako a komu s jeho radami možno veriť. A tak šetrí do ponožky, alebo nešetrí vôbec. To bol príbeh o nás s M. Ale v roku 2017 snáď prišiel happy end. Máme kamoša, ktorému veríme s našimi financiami a ten nás previedol veľmi dlho trvajúcim procesom vysvetľovania, dokumentov a účtov… O 50 rokov sa ozvem, ako to dopadlo. Ale je oveľa lepšie prežiť šok z odchodu peňazí na účty, ktoré nám ich okamžite nedajú späť a možno aj posledný týždeň v mesiaci žiť asketickým spôsobom života, no zároveň zodpovedne myslieť na budúcnosť. Aspoň tak si vravíme.

kliknite na koniec Katkinho blogu a prečítajte si zvyšok tohto článku

5 najlepších vecí roku 2017, ktoré som nechcela urobiť.

 


Ktoré veci v roku 2018 nechcete urobiť? Nejaký ťažký rozhovor? Niečo začať? Niečo skončiť?

Zdieľať
Katarína Pončáková

O autorovi Katarína Pončáková

Volám sa Katarína. Rozmýšľam, čítam, píšem veľa (najmä) o vzťahoch. Tie sú všade okolo nás. A to, ako sa vyvíjajú, ovplyvňuje všetko. Keď som vyrastala, veľmi som chcela nahliadnuť do fungujúceho a šťastného manželstva. Namiesto toho sa však všetky manželstvá navôkol zvonku či zvnútra rozpadávali. A keď som mala 22 rokov, napriek slovenským štatistikám a mierne znepokojeným reakciám známych som sa vydala. Viac nájdeš na blogu www.jeho.sk

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *