, , , , ,

Veselé Vianoce!

Drahé čitateľky a čitatelia,

V E S E L É  V I A N O C E !

Moja prvá myšlienka na Vianoce je často spojená s mojím obľúbeným vianočným príbehom – Vianočná koleda, v ktorom Scrooge, hlboko zmenený rôznymi duchmi, ktorí ho v noci navštívili, nakoniec príjme pravého ducha Vianoc do svojho srdca. Ráno radostne vykrikuje zo svojho okna a tí, ktorí sa predtým vyhýbali jeho povestnému „Bah! Humbug!” sa pozerali na zmenu jeho srdca s nedôverou.

Hoci tento deň predstavuje vrchol toho, čo sa považuje za „najkrajší čas roka,” v skutočnosti táto definícia nevystihuje situáciu každého z nás. Áno, mnohí sú dnes šťastní, ale bohužiaľ je aj mnoho takých, ktorí nie sú. Možno sa nachádzate niekde na stupnici od preťaženosti po veľkú radosť, od sklamania po smútok a možno ste úplne spokojní alebo spracovávate zármutok pri strate milovanej osoby alebo vzťahu. V živote prechádzame rôznymi obdobiami a bez ohľadu na to, v akom sa nachádzate práve dnes, vždy je tu nádej.

Je povzbudzujúce myslieť dnes na masy; milióny ľudí, ktorí tak ako Scrooge, prijímajú ducha Vianoc—dnes je najúžasnejší deň v roku, kedy si prejavujeme najviac lásky, najviac štedrosti a robíme najviac dobrých skutkov pre tých, ktorí to potrebujú. Ak by sme sa pozreli na zem z vesmíru, možno by žiarila inou farbou – farbou lásky.

A práve v tomto duchu si pripomínam, kde majú Vianoce svoj pôvod: v narodení človeka zvaného Ježiš, ktorého kresťania poznajú ako Božieho Syna; toho, ktorý skutočne žil podľa princípov miluj blížneho svojho a ako chcete, aby ľudia robili vám, tak robte aj vy im. Ale bez ohľadu na to, čo veríte o Ježišovi alebo o tomto období, dnes by sme si mali osvojiť princípy, podľa ktorých tento muž žil: milosť, štedrosť, pokoj, trpezlivosť, uzdravovanie, láskavosť, obetavosť, dobrota, láska, odpustenie, súcit, vernosť a pravda. Je to deň, kedy sa môžeme hlbšie ponoriť do našich duší a urobiť niečo pre tých, ktorí to potrebujú, predstaviť si nevídané veci a priať si niečo viac. Snívať, kráčať vo viere, nachádzať radosť uprostred akýchkoľvek okolností. Vložte do toho celé srdce a spolu s ostatnými pozdvihnime lásku nad všetko ostatné—a tento rok—nesme tohto ducha Vianoc aj do ďalších dní…

Ak ste nikdy nečítali vianočný príbeh ako je zaznamenaný v Biblii, môžete si ho prečítať tu. Ak si chcete prečítať zaujímavý komentár k biblickému príbehu, prečítajte si článok Davida Loseho v Huffington Post s názvom: Je vianočný príbeh dôveryhodný?


Preložené z anglického originálu: „Merry Christmas“ od Sarah Dubbeldam, Darling Magazine preložil s povolením od Denisa Sonntagová. foto: catnipstudiocollage.blogspot.com 

 

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť Darling

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *