„Prečo nemáš frajera?“

tinasosna.com

Milý priateľ, milá priateľka, spýtala si sa ma túto otázku a nie raz. Nechcem ti to vyčítať, ani sa nehnevám. Viem, že si to nemyslela zle a nie si jediná/ý, kto sa to spýtal. Možno som aj ja niekedy položila túto otázku. Chcem ti len ukázať, že zatiaľ čo ty mi dáš túto krátku otázku možno zo zaujímavosti alebo len tak, aby reč nestála a o pár minút na to zabudneš a vo mne táto otázka vytvorí viacdňové premýšľanie. Vysvetlím ti, ako to je. Predtým, ako si sa spýtala, som mala krásne ráno a tešila som sa z dobrej kávy, môj deň bol zaplnený priateľmi, na Facebooku som zbadala nové zasnúbenie mojich kamarátov a veľmi som sa z toho tešila. Zaspávala som s dobrým pocitom, ako som vďačná, že mám všetko, čo potrebujem a ešte viac. Cítila som sa naplnená a milovaná. Dnes si prišla/iel ty a spýtala si sa, neviem, čo ti na to odpovedať. Vyvolala si vo mne pocit, že mi niečo chýba, že by som nemala byť len tak spokojná s tým, čo mám, že nie som úplná. Spustila si etapu myšlienok v mojej hlave, z ktorých som smutná. Keď znovu vidím status o zásnubách mojich kamarátov, už sa tak neteším, dokonca možno závidím. Rozmýšľam, prečo majú niečo, čo ja nemám a či vôbec budem mať. Všade vidím šťastné páriky a v zrkadle vidím osamelú mňa. A vieš čo? Nie som ešte pripravená na vzťah, ani som to nejak prehnane zatiaľ nechcela, bola som spokojná, tak ako som. Bola som zmierená. Tento môj pokoj narušila tvoja otázka. Stavím sa, že toto si určite ani netušila. Samozrejme sú tu dievčatá, ktorým to je jedno. Spýtaš sa, povedia neviem a idú ďalej. Lenže viem, že je veľa dievčat, ktorých to potom mrzí. Napriek tomu, že niektorým to je jedno, nemyslím si, že by táto otázka niekedy v živote niekoho potešila alebo, že by ju niekto rád počul. Akoby to bola najdôležitejšia vec či máme frajera alebo nie. Tak načo sa ju pýtať? Je tu oveľa viac krajších a hodnotnejších otázok. Teraz už viem, že na to, aby sme boli šťastné, nepotrebujeme nutne mať frajera, ani nás to nerobí menejcennými.

 


Aňa je 19-ročná študentka gymnázia. Mimo školy trávi väčšinu času ako babysitterka malých detí a tiež sníva, že sa raz stane učiteľkou. Okrem detí ma veľmi rada ľudí, cestovanie, fotografovanie, prvý zimný sneh, prvé jarné váľanie sa v tráve, jesennú jazdu na bicykli, či hru na ukulele. Je veľmi uponáhľaný človek a nie je jedna konkretná vec, ktorá by ju vystihovala. Venuje sa od hry na klavíri , zdravej výžive, kreatívnemu písaniu, pečeniu, joge až po divadlo, bicyklovanie alebo videotvorbu.

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Jeden komentár

  1. Avatar

    Super odkaz! Tiež som ako násťročná nemala frajera a bolo mi fajn! :) Ľudia budú stále zvedaví, netreba si z toho robiť ťažkú hlavu. Čo má prísť, príde. Svet sa netočí len okolo „frajera/-ky“. Veľa modlitby, trpezlivosti… :)

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *