Jeden z najhorších spôsobov ako odmietnuť muža (a taktiež najbežnejší)

Väčšina z nás to už nejakým spôsobom urobila.

Poznáte túto situáciu. Boli ste spolu už na piatom rande, dobre ste sa bavili, ale aj tak z toho nemáte dobrý pocit. Napriek tomu, že on je všetkým, čo by si žena mohla priať a vaša mama, priateľky a kolegyne si myslia, že je pre vás „perfektný”, vy nesúhlasíte a rozmýšľate ako z toho von. A čo najrýchlejšie. Alebo aspoň skôr, než to bude vážne.

Výhovorka: „To nie je tebou, ale mnou,“ je klišé a je už stará. No, vlastne možno to je ním. Ale ako mu to poviete, keď je taký perfektný?

Existuje mnoho spôsobov; môžete mu zavolať a povedať, že bolo zábavné a lichotivé spoznať ho, ale nič viac z toho nebude. Môžete odmietnuť ďalšie rande. Alebo ho môžete ignorovať.

Mnoho žien si vyberá poslednú z týchto možností. Neradi by sme tomu druhému ublížili, a ak záhadne zmizneme zo zemského povrchu, ako mu to ublíži? Iste, nie je to príjemná situácia a bude sa tým trápiť, ale aspoň sa nebude cítiť odmietnutý, však? Problémom ale je, že muži pochopia, o čo ide: že sa mu vyhýbate.

Zdá sa, že vyhýbanie sa je obľúbenou taktikou mužov i žien. Vy alebo niekto, koho poznáte, to už pravdepodobne zažil. Chlapcovi sa páči dievča; dievča nad ním uvažuje; neskôr sa rozhodne, že sa jej chlapec nepáči a potom…BUUM a je preč. A platí to aj opačne.

Napriek tomu, že sa snažíme milému mužovi neublížiť, často to nakoniec prináša viac škody ako úžitku. Mnohé ženy by boli radšej, ak by im muž dal jasnejšie najavo svoj nezáujem, aby sa mohli pohnúť ďalej a prestať nedočkavo hypnotizovať svoj telefón. Ak ženy nenávidia, keď musia hádať, čo si muži myslia alebo ak nevedia, kedy im znova zavolá, môžete si byť isté, že muži to tiež nemajú radi.

Je pochopiteľné, že muž potom trochu váha, či sa má znova ozvať, keďže sa znova ocitol na okraji priepasti, čudujúc sa, kam tá žena zmizla. Ak chceme podporiť viac randenia, nemali by sme byť otvorenejší ohľadom našich očakávaní a rozhodnutí?

Niektorí tvrdia, že ženy by nemali dať mužovi najavo, že o neho „nemajú záujem”. Už len tá skutočnosť, že odrazu je „veľmi zaneprázdnená” a nemôže ísť na rande, by mala byť jasným znamením.
Ale nie je to tak trocha pasívne – ak nie vyslovene neslušné? Myslím si, že by sme si to navzájom uľahčili, ak by sme boli k sebe úprimní a priamočiari. Jednoduché: „Ďakujem ti veľmi pekne za tvoj čas. Rada som ťa spoznala, ale nemám záujem o niečo viac,” by malo stačiť.

Už ste sa niekomu „vyhýbali“? Už sa niekedy niekto „vyhýbal“ vám? Radšej by ste počuli pravdu alebo vyhýbanie sa vám obom pomáha „zachovať si svoju tvár” a to vám stačí?


Preložené z anglického originálu od Ashley Crouch: „THIS IS ONE OF THE WORST WAYS TO TURN A GUY DOWN (IT’S ALSO ONE OF THE MOST COMMON)“ od VerilyMag.com preložil s povolením od Denisa Sonntagová. Fotografia od flickr užívateľa: Gilderic Photography

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *