Podnos

Trojdňové víkendy by sa mi naozaj páčili. Stihla by som hádam všetko, čo chcem. Tento víkend som mala na pláne záhradu a trošku tvorenia z dreva. Toto kolísavé počasie veľmi prialo burine všetkého druhu, a koľko máme tých púpav… No ale nie o tom. Tvorba z dreva. Nedokážem to, žiaľ alebo hádam aj chvalabohu, sama a tak mi pomáhal môj trpezlivý manžel. Čokoľvek vymyslím, on mi pomáha. Častokrát to dopadne aj tak, že to robí sám, ale tentokrát som naozaj potrebovala len jeho asistenciu.
Ak si chcete vyrobiť originálny podnos, tu je postup.

Potrebujete:
Doska – jej šírka i dĺžka je na vás. Ja som tú moju kupovala lebo doma sme už všetko zo stavby minuli. Ide o podnos a tak by ste si mali šírku vybrať podľa toho, čo na ňom chcete servírovať.
Rukoväti na skrinku alebo zásuvku. Potrebujete dva kusy na jeden podnos. ja som ich zohnala v známom obchode pre domácich majstrov.
Papierová lepiaca páska
Farba na drevo
Tabuľová farba
a tie veci, čo treba k úprave dreva: pílku, brúsku alebo brúsny papier, vŕtačku na vyvŕtanie dierok rukovätí, skrutkovač…
samozrejme štetec, riedidlo na očistenie, pečiatky ak chcete…

Dosku si odrežte na dĺžku, akú potrebujete a začistíte okraje. Páskou si oblepte dosku tak, ako si ju chcete namaľovať.


Ja som použila farbu na drevo ako prvú, pretože schne dlhšie. Nanášala som ju 2x.



Potom som pásku odlepila a novú nalepila na vyschnutú hnedú farbu tak, aby mi jemne prekryla aj farbu na drevo. Natrela som dve vrstvy tabuľovej farby, ktorá je hustejšia a schne oveľa rýchlejšie.

Keď vyschla, lepiaca páska šla preč a opäť nastúpil manžel. Navŕtal mi dierky na rukoväti. Nakoniec môžete podnos nejako dozdobiť. Ja som jeden nechala tak a na druhý som dala pečiatky namočené do akrylovej farby a opäť nechala zaschnúť.


Z takýchto maličkostí mám ja vždy obrovskú radosť. Mohla by som si ich kúpiť, ale to kúzlo vlastnej výroby je pre mňa nenahraditeľné. A bonus k tomu: čas strávený s veľkým fešákom.


Som v prvom rade mama a som na to hrdá. Keď som na svojich dvoch dievčatách videla, ako rýchlo plynie čas a ako rýchlo ony rastú, držala som foťák v rukách neustále, aby som zachytila každú maličkosť ich detstva. Vďaka tomu som sa zlepšovala a zlepšovala a dnes je fotenie detí, ich rodičov a budúcich rodičov tým, čo ma baví. mummadehomeschool.blogspot.com

 

 

 

 

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *