V nedeľu sa nepracuje

 

V detstve nedeľa nepatrila medzi moje obľúbené dni. Od rána sa u nás varilo a na to, koľko námahy si príprava obeda vyžiadala, jedlo z tanierov zmizlo až príliš rýchlo. Po obede si zase všetky taniere, misy a hrnce vyžadovali siahodlhú očistu, po ktorej sme si síce dopriali chutný koláč od babky, ale človek sa ani nenazdal a už tu bolo neskoré popoludnie a všetci sme sa rozpŕchli domov. Kvôli tomu som nedeľu nemala veľmi rada.
Každá rodina má svoje zvyky, a  ja som si doma zaviedla pravidlo – v nedeľu sa nepracuje. To znamená, že aj nedeľný obed si navaríme už v sobotu, aby som nedeľu namiesto pri sporáku mohla stráviť so všetkými členmi rodiny. Výnimku tvorí koláčik. Väčšinou, mysliac na našu tradíciu, hľadám čo najjednoduchšie recepty a jeden taký vám ponúkam. Nenechajte sa odradiť nelichotivým názvom. Kto obľubuje mak, určite si na ňom pochutí.

Koláč lenivej ženy

Na prípravu koláča si pripravte:
1 hrnček celého maku
1 hrnček oleja
1 hrnček studeného mlieka
2 hrnčeky polohrubej múky
2 hrnčeky kryštálového cukru
3 vajcia
Prdopeč  (a.k.a. prášok do pečiva)
Džem
Čokoládu na varenie

Postup je nasledovný:
Mak, olej, mlieko, múku, cukor, vajcia a prdopeč umiestnime do jednej misy a spolu vyšľaháme. Cesto vylejeme na vymastený pekáč a vložíme do rúry. Pečieme 35 až 40 minút na 180 stupňov. Keď je koláč upečený, na vrch môžeme natrieť džem a po vychladení ešte postrúhať čokoládu.

Želám vám nedeľu plnú oddychu a dobrú chuť

Zdieľať
Katarina Havrilova

O autorovi Katarina Havrilova

Katarína je šťastná mladá žena, manželka skvelého muža, matka dvoch veselých detí s množstvom energie. Vyštudovala masmediálne štúdiá a žurnalistiku, ale po škole ju vietor zavial medzi “ajtíčkarov”. Pri malých deťoch znova objavuje radosť v kreslení, modelovaní, skladaní kociek a iných detských hrách. Raz by sa chcela naučiť hrať na saxofóne a šiť na stroji. Nerada četuje s ľuďmi na sociálnych sieťach. Dlhodobo hľadá spôsob, ako čo najmenej zraniť svoje deti.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *