Fašiangy v kuchyni…

Nepamätám sa, žeby som niekedy v živote zažila tradičné fašiangy – so zabíjačkou, šiškami a takými tými tradičnými maskami. Z našej obľúbenej knihy Slovenský detský rok sme si prečítali bárs čo a aj ja som sa niečomu novému priučila. Vedeli ste, že chlapci pri tancovačke vyhadzovali dievčatá do výšky s veľmi konkrétneho dôvodu – aby ľan a konope gazdinám vysoké vyrástli (aby sa to ľahšie spriadalo).

No, nakoniec sme radšej skončili v kuchyni a upiekli si šišky a fánky, alebo inak Božie milosti. Deti ich samozrejme milujú. Odkedy mám pekárničku, hnetením a kysnutím sa už netrápim. Nechám ju, nech mi cesto spraví ona. Je to čisté, bez trápenia a medzitým mám čas na iné veci. Tento krát sme šišky piekli v rúre a ja som veľmi spokojná. Pripravila som ich klasicky, ako vždy, len som ich poukladala na plech vystlaný papierom, natrela maslom a šup s nimi do rúry. Len sa tak zaprášilo.

Navyše, precvičili sme si prácu s valčekom, cestom, ktoré sa statočne lepilo :-), jemnú motoriku prácou s ozdobným radielkom a štetčekom na maslo.

 

Aké spomienky z fašiangov máte? Budem rada, ak sa o ne s nami podelíte v komentároch.


Som v prvom rade mama a som na to hrdá. Keď som na svojich dvoch dievčatách videla, ako rýchlo plynie čas a ako rýchlo ony rastú, držala som foťák v rukách neustále, aby som zachytila každú maličkosť ich detstva. Vďaka tomu som sa zlepšovala a zlepšovala a dnes je fotenie detí, ich rodičov a budúcich rodičov tým, čo ma baví. mummadehomeschool.blogspot.com

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *