Prečo je dôležité mať v živote ženy, ktoré sú úspešné

featured-why-we-need-successful-women-in-our-life-darling2

Keď som si spomenula na svoje dospievanie, uvedomila som si, že väčšina mojich blízkych priateliek boli silné, úspešné ženy. Neviem, či ma to k nim ťahalo preto, že ma inšpirovali alebo sa naše cesty mali stretnúť, ale určite viem, že ich vplyv v mojom živote mi pomohol stať sa tým, kým teraz som.

Nefascinuje vás to, čo robí ľudí takými, akí sú? Čo robia úspešné ženy inak, a tým sa odlišujú od ostatných? Myslím si, že najlepším spôsobom ako to zistiť, je obklopiť sa úspešnými ľuďmi, ktorí nás povzbudia byť tiež úspešnými. Od niekoho, kto žije svoje sny sa môžeme naučiť veľa o pokore; ich múdrosť je neoceniteľná.

Učiť sa oceniť úspech iných žien je krásnou vlastnosťou a bude mať z toho prospech každý, ale nie vždy je to jednoduché. Niekedy namiesto toho, aby sme boli inšpirovaní sa môžeme cítiť neistí alebo dokonca môžeme žiarliť. Každý z nás sa už ocitol v takejto situácii, pretože je to pasca, do ktorej sa môžeme ľahko chytiť. Ak sa ocitnete v takejto situácii, neubíjajte sa preto. Na čom naozaj záleží je to, čo sa rozhodnete s týmito pocitmi urobiť. Pokúste sa čeliť negatívnym myšlienkam tak, že budete robiť presný opak; je to účinné a pomôže vám to vytvoriť nové návyky.

Ak máme v živote ženy, ktoré sa snažia dosiahnuť veľké veci, a ktoré si veria a poznajú svoje silné stránky, je to pre nás povzbudením, aby sme boli ako ony. Nechajme sa inšpirovať ich úspechmi k dosiahnutiu tých našich.

 

Tu je pár dôvodov, prečo si myslím, že potrebujeme mať úspešné ženy v našich životoch:

Inšpirujú nás.

Úspešné ženy majú často veľa inovačných myšlienok. Sú kreatívne a nenechajú sa limitovať tým, čo si druhí myslia, že dokážu alebo nedokážu. Môžeme sa s nimi rozprávať o našich nápadoch a vedia nám dať hodnotné rady, na ktoré by sme prišli až po mnohých rokoch.  Tieto ženy väčšinou robia to, čo je ich vášňou a je prirodzené, že chcú s nami zdieľať ich inšpirujúci príbeh. Neboja sa riskovať a od nás očakávajú to isté.

Stávame sa im podobné.

To, akými ľuďmi sa obklopujeme, je dobrým ukazovateľom toho, kým sa staneme. Ženy, ktoré sú dobré v tom, čo robia sa často obklopujú inými úspešnými ženami. Tento typ žien nám pomôže stať sa najlepšími a dosiahnuť viac, ako by sme mohli bez ich pomoci. Či už je našim snom stať sa riaditeľkou veľkej spoločnosti, zdravotnou sestrou alebo matkou, bude pre nás prospešné, ak sa obklopíme ženami, ktoré už svoj sen žijú.  

Či už je našim snom stať sa riaditeľkou veľkej spoločnosti, zdravotnou sestrou alebo matkou, bude pre nás prospešné, ak sa obklopíme ženami, ktoré svoj sen už žijú.

Chápu nás.

Každá úspešná žena niekde začínala a pravdepodobne tiež zažívala to, čo teraz my. Takže môže vedieť, aký má byť náš ďalší krok. Veľmi úspešní ľudia zvyčajne našli rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom a môžu nám ponúknuť radu a vedomosti, ktoré budeme vedieť použiť v našom živote. Chápu, aké úsilie musíme vynaložiť, aby sme sa dostali tam, kam chceme a dokážu nás pri tom viesť.  

why-we-need-successful-women-in-our-life-darling2

Motivujú nás.

Aby sme sa pohli vpred, musíme mať motiváciu. Úspešné ženy sú činné a to by nás mohlo inšpirovať. Dokážu sa ľahko vysporiadať s rôznymi situáciami a vedia prakticky vyriešiť naše problémy.

Vedia, kým sa staneme.

Ženy, ktorým sa darí, majú zväčša vyššie nároky na seba i druhých. Ak od nás ľudia očakávajú veľa, máme tendenciu splniť ich požiadavky. Prítomnosť takých žien v našom živote, ktoré v nás vidia to najlepšie, do veľkej miery ovplyvňuje náš úspech. Takéto ženy často rozpoznajú naše schopnosti a zručnosti, aj keď my samy ich nevidíme.

Z mojej skúsenosti viem, že je veľmi obohacujúce otvoriť sa a byť zraniteľným pred tými, ktorí nás inšpirujú. Ich sebaistota a nadšenie sú nákazlivé, a tak si začnime viac veriť, aby takýchto žien bolo stále viac a viac.
Kto je takou ženou vo vašom živote?

Preklad

pôvodným článkom “Why It’s Important to Have Women in Your Life Who Suceed”, uverejneným v magazine Darling  fotografia: John Dunfee. Do slovenského jazyka s povolením preložila Denisa Sonntagová. 
  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť Darling

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Jeden komentár

  1. Avatar

    Kto je takou ženou vo vašom živote?

    Majka –
    môžete inšpirovať, aby som sa dozviete viac, mať znalosti o svete okolo seba.
    Janka-
    uvidíte to najlepšie vo mne. vaše sebavedomie a nadšenie je nákazlivé; chcem byť ako ty!

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *