Čo by o nás povedala ľudská sexualita

Milé moje ľudstvo,

Rozhodla som sa napísať Ti list. Myslím, že by si malo vedieť, čo si o Tebe myslím, ako na mňa pôsobíš a ako mi (ne)rozumieš. Sme spolu od počiatku sveta a nemožno nás oddeliť. Napriek tomu mám dojem, že sme sa úplne nepochopili…. A to je mi ľúto.

Niekedy ma až udivuje, koľko pozornosti mi venuješ. Využívaš ma v toľkých mediálnych reklamách a kampaniach, väčšina ledva štrnásťročných detí sa pomaly nerozpráva o ničom inom….len o mne. Dokonca sa ma týkalo aj referendum! Nevravím, že mi to nelichotí, ale… Paradoxne, keď nastanú chvíle, kedy by sa patrilo o mne niečo povedať, Ty mlčíš.  Spomeň si na chvíle, keď bolo potrebné ozvláštniť rokmi zabehaný vzťah… Spomeň si na chvíle, keď sa Tvoje deti pribehli spýtať, ako prišli na tento svet… Kde som vtedy bola? Zrazu si mi nevedelo prísť na meno.

Práve preto si nie som istá, či sme sa správne pochopili.

Ja Ti nechcem kaziť deti, nechcem rozdeľovať spoločnosť a už vôbec nechcem, aby si si zo mňa urobilo modlu a lásku odsunulo na tú najposlednejšiu koľaj. Haló! Nebuď mnou prosím posadnuté, ale zároveň ma ani neodsudzuj. Ver, či never, Boh ma stvoril ako niečo dobré, užitočné a príjemné. Ja Ti nechcem byť na obtiaž. Ak chceš, milé ľudstvo, tak ma  skúmaj, uč sa o mne, užívaj si ma. Avšak nie neobmedzene. Nemyslím si, že vždy bolo správne to, čo si doteraz so mnou robilo, kde a ako si so mnou nakladalo. Niekedy som sa cítila len ako komodita na predaj!

Myslím si, že ak tí, ktorí o mne už čo–to vedia, nenájdu v sebe aj určitú pokoru a ochotu zaprieť seba samého, nikdy neskončia Tvoje ťahanice o to, kto môže a smie tvoriť rodinu. Nikdy neprestanú byť rozvody a rozchody takmer okamžitým riešením problémov. A nikdy, naozaj nikdy sa neprestanú mladí ľudia hnať za naplnením svojich túžob, skokom do postele prvému vhodnému adeptovi.

Tak už prestaň, milé moje ľudstvo! Povedala som to dosť jasne? Či už to chceš prijať, alebo nie, ja idem ruka v ruke s Láskou. A jedine s ňou môže dôjsť k môjmu celkovému naplneniu a uvoľneniu. Nepriprav sa o to. Ver mi, záleží mi na Tebe.

Teraz sme sa už dúfam pochopili.

S úctou,

Tvoja Sexualita

Dominika Pavligová

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *