Tri najzničujúcejšie klamstvá o tele, ktorým ženy veria

lies2

Tri najzničujúcejšie lži o ženskom tele, ktorým veria ženy a pravda, ktorá ti, dúfam, pomôže vidieť veci jasnejšie:

  1. Môj život bude lepší, keď schudnem  

Tak veľa času márnime premýšľaním o tom, že musíme schudnúť, aby sme mali lepší život. Veríme, že na to, aby sme muža zaujali musíme mať istú konfekčnú veľkosť, kúpiť si nové šaty alebo sa musíme hnať za svojím vysnívaným zamestnaním. Zoznam vecí, ktoré si myslíme, že sa zázračne stanú (vrátane toho, že sa vyparí všetok náš stres a trápenie), je nekonečný.

Ale realitou je, že zatiaľ čo čakáme na váhe mysliac si, že schudnutie je odpoveďou na všetky naše problémy, náš skutočný život je nudný a otravný a jedlo sa stáva naším jediným zdrojom šťastia, spojenia a relaxácie. Pravdou je, že to, čo nás robí nešťastnými nie sú naše telá, ale naše životy pod úrovňou nášho očakávania.  Až kým sa nenaučíme, že musíme prestať čakať na váhu a snažiť sa o náš ideálny život tu teraz a nie o 10 kíl od teraz, budeme sa môcť vyslobodiť z väzenia nášho tela.

„Tak veľa času márnime premýšľaním o tom, že musíme schudnúť, aby sme mali lepší život.“

  1. Ak prijmem svoje telo také aké je, nikdy neschudnem  

Tu je to, čo sa deje: Neznepokojuje ma chudnutie žien, ale myslím si, že je dôležité starať sa o naše telá, a ak majú naše telá extra váhu navyše, starostlivosť o ne im dovolí posunúť sa do nášho prirodzeného bodu založeného na našom jedinečnom životnom štýle, stave a fáze života. Takže, pomysli si na niekoho, koho nenávidíš… postarala by si sa niekedy o neho, urobila by si pre neho niečo, alebo našla by si si na neho čas? Nie.  

Ale mysli na niekoho, koho miluješ… ako rada pre nich varíš super jedlá, zrušíš schôdzky, aby si s nimi trávila čas a chceš pre nich to najlepšie, však? Som si istá, že áno. Takže, čo keby si sa k svojmu telu správala ako k svojej dcére alebo milencovi? Čo keby si mu povedala, že ho miluješ a poďakovala by si sa mu za všetko, čo pre teba dennodenne robí, ako napríklad: umožňuje ti pohybovať sa, udržuje ťa pri živote a milostivo trávi všetko to extra jedlo, ktoré možno zješ? Všetka táto láska a vďačnosť vedie namiesto zanedbávania seba samej k starostlivosti o seba.

  1. V tejto veľkosti nie som sexi?

Po mojom prvom dieťati som spadla do starej pasce a uverila som, že môj vzťah a sexuálny život sa dostanú do normy hneď, keď schudnem kilá nabraté po bábätku. Nespoznávala som svoje telo a nevedela som si predstaviť, ako sa niekedy s vyklenutým bruchom  pokrytým fialovými  prúžkami budem cítiť sexi. Ako sa tak míňali mesiace, moja váha sa nepohla a ja som sledovala ako sa môj vzťah stáva nudnejším a stereotypnejším, vedela som, že niečo sa musí zmeniť. Vďaka skúsenosti som vedela, že očista džúsmi a rýchle zhodenie 4,5 kíl, aby som sa nahá cítila pohodlne, nebola voľbou, a tak jediné, čo mi zostalo bolo pracovať na mojej atraktivite pri mojej súčasnej váhe. Realitou bolo, že moje libido bolo nízke nie kvôli váhe, ale pretože som prechádzala bláznivo náročnou zmenou, dojčila som a nespala som (ale ako unáhlene za všetko viníme naše telá!).

Pustila som sa do svojho stresu, nespavosti (ahoj spánkový tréning), išla som na hodiny tanca, zapálila si viac sviečok, išla som hlbšie vo svojej duchovnej praxi a určila som si ako prioritu randenie. Po niekoľkých týždňoch som sa cítila atraktívnejšie ako za celé roky, a pritom som neschudla ani kilo.  

Chcem, aby si vedela, že naše telá často odzrkadľujú náš vnútorný stav a nie príčinu toho, prečo sa cítime frustrované, v depresii a všedne. Je dôležité, aby si išla pod povrch, pustila sa do toho, čo sa skutočne deje a prestala za všetko obviňovať svoje telo. Obviňovanie len odvráti tvoju pozornosť od toho, aby si budovala život, pre ktorý si bolo určená.  

Veríš, že tvoj život by bol lepší, ak by si dosiahla určitú váhu? Ako sa môžeš rozhodnúť žiť aj napriek číslu? Budem rada, ak sa o to s nami podelíte v komentároch


pôvodným článkom “The 3 most damaging lies women believe about their bodies z blogu Darling. Do slovenského jazyka s povolením preložila Zuzana Nováková.

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť Darling

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *