Moje životy

Moje zivoty 1

moje zivoty 4

Takayama. Hida Folk Village.

 

Niekedy mám pocit akoby som žila už 3 životy, a to nie som zasa taká stará. Môj prvý život som prežila v Bratislave. Bolo to moje detstvo, bolo to obdobie školy a prvých lások, obdobie čítania Sever proti juhu a Anny zo Zeleného domu, korčuľovania na rybníku za domom a snívania a snívania a snívania. Krásny bezstarostný čas jašenia.

Druhý život nastal, keď som sa vydala a presťahovala do Žiliny. Bolo to obdobie narodenia mojich detí a ich detstvo, obdobie nových priateľstiev, obdobie starostí a dozrievania, obdobie odriekania a budovania. Nezabudnuteľný intenzívny čas.

A teraz žijem svoj terajší život na Morave, v dedinke na konci sveta. Obdobie odpútavania sa od detí a znovu nachádzanie seba, obdobie športovania a cestovania. Obdobie kedy žijem pomalšie, ale intenzívnejšie, obdobie keď som si po rokoch opäť napustila plnú vaňu a dala do nej levanduľovú penu a čítala ženský časopis a našla si na toto všetko čas.

Rozmýšľam, či ma ešte čaká nejaký iný život, alebo tento súčasný budem už len vylepšovať. Neviem, ani predtým som netušila o nasledujúcom živote a dokonca niektoré veci, ktoré sa potom odohrali by mi predtým ani nenapadli. Už sa vám to stalo, že ste si povedali: nikdy by mi nenapadlo, že…. Ale ja mám rada to, čo nasleduje za tými troma bodkami, je to ako prevencia proti nudnému, nemastnému a neslanému životu.

Nikdy by mi nenapadlo, že ten fešák na letnom tábore, ktorý tak pekne hral na gitare, bude raz mojím manželom. Nikdy by mi nenapadlo,  že raz odídem z Bratislavy. A potom, keď som bývala v Žiline, nikdy by mi nenapadlo, že budem bývať na Morave a že budem dedinčanka, ktorá v lete zavára čerešne a v zime prikladá drevo do kachieľ. A moje deti budú na mňa hovoriť po česky. Ha, tak to by mi fakt nikdy nenapadlo.

Už mám naplánované nejaké veci v novom roku a teším sa na ne, ale viem, že sa odohrajú aj nejaké, ktoré by mi nikdy nenapadli, a na tie sa teším ešte viac.

Prajem vám, nech ďalší rok prinesie veľa dobrých vecí, ktoré by vám ani nenapadli a nech všetko dobre dopadne.

 

PS: Na chladničke mi visí citát z Biblie na tento rok: Len dobrý údel a len dokonalý dar pochádza zhora od Otca svetiel. (Jakub1:17)

Darujem vám ho :)

Zdieľať
Andrea Mikletičová

O autorovi Andrea Mikletičová

Andrea pracuje ako fyzioterapeutka a svoju prácu má veľmi rada. Okrem toho má rada ešte kopu ďalších vecí a ľudí. Patria sem hlavne traja neustále hladní chlapci, jeden skvelý manžel, veľký chlpatý štvornohý miláčik, najkrajšie západy slnka na svete na kopci za domom, jej dedinka na Morave a dobrá káva na terase. Rada cestuje, sníva a vždy má rozčítanú nejakú knižku.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *