Nemôžeme byť priateľky

Mamičky, všimli ste si tú fotku?

To je môj život. Tento nádherný neporiadok tvorí 90% času môjho života. Napriek mojej najlepšej snahe je bláznivý, chaotický a absolútne nezorganizovaný.

Mám ťa rada. Myslím si, že si milá a rada s tebou trávim čas. Ale dovoľ mi povedať ti to na rovinu.

Ak musím upratovať tri hodiny predtým, ako prídeš na návštevu…

Nemôžeme byť priateľky. Jednoducho nemôžeme.

Je to príliš stresujúce a snažiť sa v tomto štádiu života udržať svoj dom dokonale uprataný je nemožné a premáhajúce. Zvykla som to zvládať lepšie, verte tomu, či nie, som prirodzene organizovaná (a trošku až obsedantno-kompulzívna). Ale potom sa moje deti stali mobilnými, spriahli sa proti mne a môj život a čas už viac neboli moje.

Ak prídeš na návštevu, a naozaj chcem, aby si prišla, nebudem predstierať, že to všetko zvládam. Jednoducho, pretože to nezvládam. Verím, že skutočné, autentické vzťahy sú dôležitejšie ako upratané šaty v skrini.

Jedného dňa budú tie skrine znovu zorganizované, ale dnes sa moja štvorročná dcéra chce hrať na cukríkovú krajinu, môj sedemročný syn mi chce ukázať svoje najnovšie papierové lietadielko a moja deväťročná dcéra chce tancovať.

Takže, ak odsunieš kôpku šiat, ktoré treba poskladať, sadneš si so mnou uprostred môjho chaosu k horúcej šálky kávy viem, že môžeme byť dobré priateľky. Dokonca, čo by bolo ešte lepšie, SKLADAJ tie šaty počas toho, ako mi budeš vylievať svoje srdce, a budeme najlepšie kamarátky. Sľubujem.

Na druhej strane, ak predtým, ako sa u teba zastavím upratuješ svoj dom ako šialená …  prosím ťa, prestaň to robiť! Jednoducho prestaň! Skutočne to nemusíš robiť. Mám ťa rada, kvôli tebe samotnej. A chcem ťa spoznať. Teba – skutočnú. Mám pocit, že pod všetkými tými fasádami sme my ženy TAKÉ dobré v tom, ako vieme tvoriť– ty si taká nádherná osoba. Nemusíš sa snažiť urobiť na mňa dojem, viem, že si dobrá žena, skvelá mama a úžasná gazdiná. A okrem toho, tie omrvinky na kuchynskom dreze spôsobujú, že sa vďaka nim cítim ako doma.

xoxox


Preložené z anglického originálu: „We can’t be friends,“ od autorky Cari Dugan preložil s povolením.

  • 5

    Overall Score

  • Reader Rating: 1 Votes

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

5 komentárov na “Nemôžeme byť priateľky

  1. Avatar

    Nech sa páči môžeš prísť:-)))

  2. Avatar

    pravdive…suhlasim s kazdym slovickom..:-)

  3. Avatar

    Aké milé, už som si začínala myslieť, že som jediná :-)

  4. Avatar

    Prirodzene, krasne, ciste … pekne napisane … dakujem, potesilo :)

  5. Avatar

    :)

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *