Vidieť krásu v sklamaní…

dievcatka s kufrikmi

Vidieť krásu v sklamaní je pre mňa takmer nemožné. Toľkokrát som už bola sklamaná zo seba, z ľudí mne blízkych, z vecí predvídaných aj najmenej očakávaných… A nemám ani ten najmenší dojem, že by som v reakciách na sklamanie napredovala, alebo dokonca, že by som bola aspoň trošku voči sklamaniam imúnna. Čo je horšie, ešte viac ma to trápi…

Niekedy sú to malé veci a inokedy niečo, na čo sa teším a nestane sa to. Tak ako dnes…

Už dlhšie som cítila túžbu odísť niekam aspoň na pár dní, nechať všetko za sebou a unášať sa vzduchom a duchom niečoho iného než toho, v čom posledné týždne kráčam… niekedy akoby v hmle, potom sa trošku vyjasní a vzápätí na mňa opäť doľahne čosi sychravé. Možno to je tou zvláštnou zimou, ktorú tu, na východe, máme. ;)

Ale aby som sa vrátila k tomu sklamaniu.

S kamarátkou sme sa teda uzhodli, že potrebujeme niekam vypadnúť, a tak sme si narýchlo kúpili zájazd na otočku do Talianska. Tak som sa tešila! Milujem Taliansko a dúfala som, že uvidím slnko. Konečne! No moju radosť úplne narušilo zistenie, že som si v roztržitosti a nepozornosti nevšimla, že ja v ten víkend vlastne pracujem!

Už dávno som s takou trpkosťou nerušila to, na čo som sa tak  veľmi tešila, vediac, že sa to možno ani zrušiť už nedá. :( Opäť ma dobehol syndróm „Anny Shirleyovej“, keď by mi nepomohol ani Marillin úžasný slivkový koláč.

No vďaka Pánovi za „Diany“ v mojom živote! Takou „Dianou“ je pre mňa Tami.

Keď mi večer zavolala, potešila ma mnohým z toho, čo povedala. Napokon dodala, že má pre mňa vo svojom novom domčeku prichystanú hosťovskú, ktorá na mňa čaká, a že ma vezme na výlet niekam inam. ;) V tej chvíli to pre mňa znamenalo veľa. Čo by som robila bez priateliek, ako je Tami? Moj život by bol iste „sychravý“.

Priatelia sú pre mňa ako dúha, ktorá vpíja všetky kvapky bezútešnosti a sklamania, a vnáša do môjho života svetlo, farby a nádej!

Neraz som si pripomenula slová z Príslovia 18, kde sa píše: „Sú blížni, ktorí privádzajú do záhuby a sú priatelia, ktorí sú oddanejší ako brat.“

Moje sklamanie napokon ustúpilo kráse priateľstva. :)

 

 

Zdieľať
Jarmila Simonova

O autorovi Jarmila Simonova

V súčastnosti žije v Španielsku, kde pomáha mladým ľuďom najmä z problémových rodín a učí ich nájsť svoju cestu v živote. Má rada jar, prebúdzanie, farby, kvety, hudbu, ale ešte radšej ľudí a vôňu kníh. Neznáša telefonovanie, ale posedenia pri káve priam zbožňuje. Neznáša hmlu, tmu a pavúky… a je alergická na faloš, zimu a morské príšery. Rada objavuje krásu v nás a okolo nás. Vyštudovala históriu a angličtinu a po niekoľkých rokoch učiteľovania zmenila pozíciu a teraz musí študentov viac počúvať ako hovoriť, čo je niekedy trochu výzvou. Je šťastne slobodná, ale veľmi sa teši na status ,,vydatá so záväzkami". Rada píše a bloguje na blogoch ,,LiveByFaith" a ,,TakáAkoTy" http://jarkasimka.blogspot.sk/.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Jeden komentár

  1. Avatar

    Vdaka Panovi za priatelstva.. :)

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *