Do tvojej pozornosti! (ak si teenagerka)

 

V mojej domácnosti sledujeme sociálne médiá (facebook, twitter, Instagram) všetci spolu ako rodina. Aj tento konkrétny článok je jeden z tých, ktorý sme čítali (a smiali sa na ňom) ako rodina spolu pri večeri. Napriek tomu, že nesúhlasím úplne so všetkým, čo pani Hallová zahrnula do listu, upútal moju pozornosť a prinútil ma k zamysleniu….teba tiež? Budem rada, ak sa podelíš s nami o svoje myšlienky na túto tému – ja sa tiež podelím o tie svoje, ak ty spravíš to isté . ~Kim

 

Milé dievčatá,

Mám pár informácií, ktoré by vás mohli zaujímať.  Včera večer,  ako býva zvykom v našej rodine,  sadli sme si k stolu a prezerali fotky z leta na sociálnych sieťach.  Máme synov – teenagerov, a preto sú medzi ich fotkami prirodzene aj fotky vás, milé dámy.

Wow, urobili ste peknú kôpku fotiek vo vašich krátkych pyžamkách! Vaše izbičky sú také zlaté! Na to nás upozornila naša 8 ročná dcéra, pretože pri troch starších bratoch, ktorých izby smrdia ako smradľavý syr, si všíma také dievčenské detaily.  Myslím, že chlapci si všímajú iné veci. Napríklad to,  že nenosíte podprsenku.

Chápem – si vo svojej izbe, chystáš sa spať, správne? Ale potom si všimnem pózu ako z červeného koberca, extra prehnutý chrbát a zmyselne našpúlené pery. O čo ide? Ja prirodzene žiadnu z týchto polôh pred spaním nezvažujem. To viem iste.

Je tu niečo, čo si podľa mňa musíš uvedomiť.  Ak sa priatelíš s našimi synmi na Facebooku, Instagrame alebo Twitteri, tak sa priatelíš s celou našou rodinou.

Prosím, buď si istá, že s tebou úprimne veľmi radi ostaneme v kontakte. Radi vidíme veci tvojimi očami – si vnímavá a často naozaj veľmi vtipná.

O to viac nešťastná bola tvoja posledná fotka, ktorú si si sama spravila.

Tá fotka zďaleka neodzrkadľuje to, kým skutočne si. My si myslíme, že si pekná, zaujímavá a zvyčajne veľmi bystrá. Ale museli sme skloniť hlavy a čudovať sa nad tým,  o čo si sa snažila.  Koho si chcela zaujať? Čo si chcela povedať?

A teraz – veľká rana – musíme zablokovať tvoje príspevky. Pretože dôvodom, prečo mávame tieto (niekedy nepríjemné) rodinné rozhovory pri stole je to, že sa zaujímame o našich synov rovnako ako sa tvoji rodičia zaujímajú o teba.

Viem, že tvoja rodina by nebola nadšená pri pomyslení na to, že moji chlapci – teenageri ťa vidia oblečenú len v uteráku. Vedela si, že akonáhle ťa muž vidí v štádiu vyzliekania nedokáže to rýchlo “nevidieť“?

Iste nechceš, aby naši chlapci na teba mysleli len týmto sexuálnym spôsobom, však? Ani my nie.

Tak teda, dámy, v našom dome neexistujú druhé šance. Pri fotkách ako tieto, máme nulovú toleranciu.  Viem, úplne mimo…  Ale ak sa chceš ostať priateliť online s našimi synmi, tvoje šaty musia ostať na tebe a tvoje príspevky byť slušné. Ak zverejníš sexy fotky samej seba (všetci vieme akého druhu), alebo nevhodné YouTube video, hoci len raz, je koniec.

Viem, že to znie staromódne, ale dúfame, že vychováme mužov so silným morálnym kompasom a mužov, ktorí nebudú “visieť“ na obrázkoch sporo odetých stredoškoláčok.

Každý deň sa modlím za ženy, ktoré budú moji chlapci milovať. Dúfam, že ich budú priťahovať skutočne krásne ženy, ženy ktoré z nich urobia lepších ľudí. Tiež sa modlím, aby moji synovia boli takejto ženy hodní, že budú trpezliví a budú konať čestne, kým na ňu budú čakať.

Dievčatá, ešte nie je neskoro. Ak myslíte na to, že ste urobili nejakú on-line chybu (všetci ich robíme, netrápte sa, ja sama som urobila zopár parádnych, dokonca dnes!) bežte k svojim internetovým účtom a odstráňte svoje fotky spoza zatvorených dverí izieb, ktoré sú pre vašich priateľov príliš jednoduché na pozeranie.

Veríš mi? Tam vonku sú chlapci, ktorí na vás čakajú a veria v charakternú ženu. Niektorí mladí muži zvádzajú každodenný boj o to, aby si zachovali čistú myseľ a úctyhodné myšlienky – rovnako ako ty .

Rastieš do ozajstnej krásy. Zvonku aj zvnútra. Správaj sa ako ona, hovor ako ona, zverejňuj príspevky ako ona.


Preložené z anglického originálu: „FYI (if your a teenage girl),“ od autorky Kimberly Hall preložil s povolením od Anna Marsalova.

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Zdieľať
Avatar

O autorovi Hosť

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

2 komentárov na “Do tvojej pozornosti! (ak si teenagerka)

  1. Avatar

    trošku zákonický článok, neodporúčam čitať alebo si z neho niečo brať

    • Avatar

      písal chlapec?

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *