Veronika

Nedávno som na jednej kázni počula niečo, čo vo mne neustále rezonuje: Ľudia sú darmi pre ľudí. TY si darom od Boha pre druhých ľudí!

Neustále si to pripomínam a neustále ma to povzbudzuje. Krásne je na tom to, že v tomto jednoduchom výroku vidieť Božiu slávu neuveriteľným spôsobom. Stvoril ma predivne a dokonale a presne takú, ako chcel. A to preto, aby som bola takto darom pre ľudí okolo mňa. To isté urobil s každým a vytvoril tým dokonalú sieť živého požehnania v podobe krásnych ľudí.

Mne dal do daru Veroniku. Spoznala som ju len pred pár mesiacmi a ak by som mala vyjadriť časové trvanie intenzívneho budovania nášho vzťahu, bolo by to možno menej ako 72 hodín. Ale Boh ju vložil do môjho života a silno si ju používa. Naozaj ju ľúbim. Býva síce na druhom konci republiky, ale veľmi si ju vážim a je pre mňa vzácna ako diamant.

Boh jej vždy dáva presne slová, ktoré ma neskutočne povzbudzujú a oslobodzujú. Ona si to nikdy neuvedomuje, ale  vždy vytiahne veršík z Biblie, ktorý presne sedí do mojej situácie. A keďže spolu netrávime veľa času, nemôže vedieť presne, čím si prechádzam. Boh cez ňu koná zázraky.

Nedávno mi poštou došla pohľadnica. Od Veroniky. Krásna – vyhrala sa s ňou. A v nej popri vianočnom prianí biblický text o žene a jej hodnote akoby ušitý mne na mieru do situácie, ktorej som čelila v tom čase. A to sa nestalo prvýkrát!

Zrazu mi to došlo! Boh mi dal Veroniku, aby mi bola darom. A že je to krásny dar! Som za ňu vďačná.

Niekomu sa to môže zdať ako maličkosť. Napísať list, či povedať zopár viet… V mojom živote je však jasná jedna vec – že poslušnosťou Bohu a slovami povzbudenia Veronika dobíja Božie kráľovstvo. A ono je vďaka nej bližšie.

Aj ja chcem byť takým darom, akým ma Boh stvoril. Pre každého, koho mi Boh ukáže. Napokon krásne a citlivo počúvať, ako ku mne On prehovára. A veriť, že som pre niekoho darom. Tak, ako je Veronika pre mňa. Veď Kristus nám bol tým najväčším darom, keď sa pre nás narodil, aby pre nás mohol zomrieť.

Zdieľať
Barborka Kolárová

O autorovi Barborka Kolárová

Študuje medicínu a možno bude lekárka. A možno nie. Má rada výzvy a nezdravé jedlo. Nepohrdne silnou kávou, či kvalitným futbalovým zápasom. Nie je ani trochu blond, a predsa ju každý volá Barbie. Má rada suchý humor. A niekto by jej možno vyčítal, že jej príliš záleží na tom, aké majú ľudia vlasy a či má čisté uši. Nepobrala síce všetku múdrosť sveta, no rada číta knihy a učí sa z nich. O Bohu, ľuďoch, svete, sebe.

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *