Príchod

Advent, Advent ein Lichtlein brennt....

V sobotu príde na návštevu môj otecko a starký našich synov. Je to už dávno, čo bol naposledy u nás. Starký je srdečný a zábavný človek a na jeho návštevu sa veľmi tešíme.

Uvedomila som si, ako často na jeho príchod myslievam. Ešte raz kontrolujem príchod sobotňajšieho vlaku, premýšľam, čím dobrým ho pohostíme, koho posteľ mu prepožičiame, či ho bude baviť ak ho  zoberieme na vianočné trhy, a ktoré úspechy jeho vnukov mu porozprávame.

ADVENT pochádza z latinčiny a znamená PRÍCHOD. Adventné obdobie je vlastne čas čakania a prípravy na príchod.

Pýtam sa sama seba, či v tomto adventnom čase čakáme a pripravujeme sa na príchod niečoho alebo niekoho?

Je moja pozornosť viac upriamená na to, že prídu prázdniny, že si budeme pochutnávať na vianočných cukrovinkách, že si rozbalíme darčeky, že pôjdeme lyžovať alebo je moja pozornosť sústredná na osobu, o ktorej celé Vianoce skutočne sú?

christmas tree garland

Dnes večer sme sa s deťmi rozhodli, že chceme, aby každá vianočná dekorácia, ktorú počas nasledujúcich dní okolo seba uvidíme, bola pripomienkou na TOHO, KOHO príchod budeme onedlho oslavovať.

„Viem, že príde Mesiáš, nazývaný Kristus,“ povedala žena.

„Tým Mesiášom som ja,“ povedal jej Ježiš.

Prevzaté z Biblie; Ján 4, 25-26

 

 

Zdieľať
Janine Lachová

O autorovi Janine Lachová

KJej životný príbeh je spojený s dvomi štátmi a šiestimi rôznymi mestami. So svojím manželom a tromi synmi žijú v Bratislave. Janine relaxuje pri čítaní, nikdy neodmietne šálku dobrej kávy, úprimný rozhovor a výlet do prírody. Blog napokonkrasne.sk považuje za naplnenie jedného z jej snov.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *