Ako veľmi miluješ?

forgiven_love

Dnes mi do očí udrel jeden verš z Biblie. Čítala som ho už mnohokrát. A predsa ma prekvapil svojou „novotou.”

„A preto ti hovorím, že sú jej odpustené tie mnohé hriechy, lebo mnoho milovala. Komu sa však málo odpúšťa, málo miluje.” Lukáš 7.kapitola 47.verš

Aby som to zasadila do kontextu: Ježiš navštívil dom popredného židovského náboženského vodcu. Pri stolovaní ich „vyrušila” jedna žena, ktorá Ježišovi preukázala úctu, ktorá mu právom náležala, ale akej sa mu nedostalo ani od jeho hostiteľa. Z príbehu nevieme, čo tá žena v živote robila, ale vieme, že on ňou za to vo svojom srdci pohŕdal.

V čom bol náboženský vodca iný ako tá žena? Bol vôbec iný? Prečo mu Ježiš povedal: „Komu sa však málo odpúšťa, málo miluje?”

Neodpustil predsa všetkým rovnako?

A vtedy mi to došlo. Ježiš hovorí o mne a nastavuje mi zrkadlo. Ak málo milujem, je to preto, že SI MYSLÍM, že mne nie je až tak veľa čo odpustiť. Ja nie som „tá” žena. Ja som ten náboženský vodca!

Cena bola rovnaká za každý jeden hriech.

Smrť.

A On ju podstúpil.

Chcem si byť vedomá tejto ceny. Chcem tento čas adventu čakať na Neho, aby mi ukázal, čo všetko musel podstúpiť, aby som ja mohla milovať.

Chcem milovať viac!

Zdieľať
Darina Malá

O autorovi Darina Malá

Darina sa rada smeje, je a spí. Obdivuje osoby, ktoré sú zorganizované, pravidelne cvičia a vedia si ušiť sukňu či uštrikovať sveter. Rozumie tomu, že keď sa človek dobre a veľa pýta, veľa sa aj dozvie. Páči sa jej Boží zmysel pre humor a dúfa, že v nebi bude hrať jazzová hudba. Zatiaľ jej stačí, že pri počúvaní jazzu sa cíti ako v nebi. Vyučila sa za učiteľku, no až život ju naučil ako učiť. Momentálne svoje vedomosti a zručnosti nielen z pola psychológie, dejepisu a hudby využíva pri práci v TCKompas. Viac o nej a jej práci nájdeš na blogu Stvorená pre večnosť a FB.

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *