5 ľudí, od ktorých sme sa na konferencii Allume naučili najviac

  1. Anthropologie vs. Ann Voskamp

Tak a boli sme tam, kráčali sme po uliciach Greenvillu a tešili sa zo slniečka. Mali sme doširoka otvorené oči a uši a boli pripravené sa učiť. Ako tak kráčame, Kim nám začne rozprávať: “Oh, veľmi sa teším, že Ann Voskamp tu tiež bude. Jej blogy boli prvé, ktoré som čítala, keď som bola po autohavárii v nemocnici a nevládala som čítať nič iné. Písala o utrpení a preložili sme už asi štyri jej články a skúšala som písať na rôzne adresy, ale nikdy mi nikto naozaj neodpísal a tak…” V tej istej chvíli nám padne zrak na obchodík po pravici…Anthropologie! Krásna a vznešená to značka. Stojíme na chodníku…ísť do obchodu alebo sa vrátiť nazad do hotela na neformálne stretnutie ľudí, ktorí sú na Allume prvýkrát?? Neľahká voľba… no Kim rozhodne: sme tu, aby sme sa učili, poďme. A verte alebo nie, Ann Voskamp je prvý človek, na ktorého na stretnutí narazíme. Kim sa jej vyberie oproti s vysvetlením odkiaľ prichádzame. A čo na to ona? Myslím, že sa to dá z fotiek vyčítať dosť jasne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodali by sme len to, že bez toho, aby sme sa vôbec stihli opýtať, Ann sama vraví: “Čokoľvek, čo sa vám bude hodiť z môjho blogu, môžete kedykoľvek použiť, dievčatá. Nemusíte sa pýtať nikoho!” Kim sa usmeje. Pán Boh je k nám verný a dobrý od úplného začiatku.

(poznámka pod čiarou: Do Anthropologie sme sa samozrejme ešte vrátili. Dvakrát! … )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2.  Sme hviezdy!

Toľko myšlienok, koľko sme počuli prvý večer… Kto z vás čítal knihu od Ann  Tisíc darov, ten vie, že píše (a aj rozpráva) trochu inak, metaforicky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rozprávala o svetle a o tom, že skutočné hviezdy sú maličké. Hviezda sa zrodí v momente, keď sa zlomí, rozštiepi. Hviezdy nebojujú proti sebe,  pretože sú príliš zaneprázdnené bojovaním proti temnote. A keď sme spolu, vznikajú súhvezdia, ktoré svietia o to jasnejšie.

 

…to be continued…

Zdieľať
Avatar

O autorovi skupina autoriek

Mohlo By Vás Tiež Zaujímať

5 komentárov na “5 ľudí, od ktorých sme sa na konferencii Allume naučili najviac

  1. Avatar

    Júú… S Annou by som sa chcela niekedy stretnúť naživo. Krásne obrázky. Krásne zážitky. Krásne strávený čas.
    (Aj seminár o „lepšom písaní“ by som si dala povedať… Len tie jazyky mi vôbec nejdú. Neviete, či sa niečo podobné (aspoň dáky kurz) nechystá aj v našej jazykovej oblasti?)

    • Zuzana Potocká

      Letitia, ďakujeme za tvoj komentár. Zatiaľ sa nechystá nič, ale istotne dáme vedieť, keby sa niečo chystalo. :)

  2. Avatar

    woooow! Ann Voskamp! Uzasna zena, spisovatelka, uzasna kniha tisic darov, wow, wow, wow :) tesim sa, ze ste ju mohli spoznat!!

  3. Avatar

    kedy si budeme moct precitat o dalsich 4 ludoch? som zvedava…

    • Avatar

      Mila Zofka,
      som teraz prec z krajiny, ale uz sa pracuje na pisani dalsich casti – aby sme vam posunuli niektore skvele veci, ktore sme sa tam naucili. S uctou, Maruska.

Zanechať komentár

Váš email nebude zverejnený. Povinné položky sú označené *